joi, 6 iunie 2013

Dong Yi-ep.1

Jang Ik-Hun fiind ucis
Perioada timpurie a domniei celui de-al 19-lea rege al dinastiei Joseon (1392-1910), Sukjong (1661-1720), este una foarte agitata, marcata în principal de luptele violente pentru putere intre două factiuni nobiliare, Factiunea Sudistilor (Namin) si cea a Vesticilor (Seoin).
In cel de-al saptelea an al guvernării lui Sukjong, inspectorul general, Jang Ik-Hun, este atacat cu brutalitate in timp ce se afla la pescuit pe raul Inam.

Intre timp, Chun Soo, unul dintre membrii de seama ai Fratiei Sabiei, o societate secreta a membrilor clasei de jos, infiintata in scopul ajutorării sclavilor, reuseste sa salveze o familie de fugari sclavi creand o ambuscada printre arestatori.

Dong Yi copila
In Dosung are loc o intrecere a copiilor, in urma careia trebuie sa fie aleasa echipa castigatoare care sa participe la salutul de Anul Nou, ceremonial in care copiii imbracau haine de matase si mergeau sa faca urari nobililor. Micuta Dong Yi, personajul principal, alaturi de bunul ei prieten, Gaeduara, ambii provenind din satul de sclavi Banchon, rivalizeaza cu tabara de copii de nobili condusa de Changmal.Desi este adevarata invingatoare in competitie, ea este nedreptatita din cauza conditiei sale umile si fuge cu premiul pus la bataie, gustoasele prajituri cu miere. Ascunzandu-se de Changmal, ea il descopera pe inspectorul general, mai mult mort decat viu, si incercand sa ii transmita prin semne un mesaj. Dong Yi pleaca in cautare de ajutoare, dar nu mai reuseste sa il salveze, iar acesta ii strecoara in sacosa cu prajituri insemnul ucigasului sau, despre care vom afla pe parcurs ca este nimeni altul decat ofiterul judiciar, Kang Jung Hyuk.

Sunt descoperite alte doua asasinate, in care vizati au fost doi politicieni, partizani ai Sudistilor, Yi Jo (ministrul justitiei) si Han Jung So (ministrul adjunct de finante).
Comandantul politiei, Suh Yong-gi, il previne pe lordul Oh Tae Suk in legatura cu posibilitatea ca el sa devina urmatoarea victima, fara sa banuiasca faptul că toate aceste asasinate fusesera puse la cale de Oh, partizan al factiunii Namin, impreuna cu nepotul sau, si nu de Fratia Sabiei considerata principalul suspect.
Oh Tae Suk
La palatul regal, ceremonia organizata de regina-mama, Myeongseong, este intrerupta de soldatii care ii cer permisiunea de a-i nimici pe membrii Fratiei Sabiei. Acestia aresteaza o serie de presupusi membri, care erau infiltrati in randurile artistilor de la curte. Fratele cel mare al lui Dong Yi era si el membru al societatii secrete, lucrand si ca muzician (interpret la haegeum) la palat.
Nemultumit de mersul anevoios al anchetei, comandantul Suh recurge la ajutorul lui Choi Hyo Won, tatal lui Dong Yi, care in trecut se ocupase de autopsii pentru guvern si pe care il gaseste cu mare greutate, dupa 5 ani. Choi ii ofera informatii valoroase cu privire la locul si modul in care victimele au fost ucise, insa adevaratul ajutor in elucidarea crimelor vine din partea lui Dong Yi, care gaseste in sacosa cu prajituri medalionul ucigasului inspectorului general si i-l aduce comandantului. De asemenea, fata ii reda comandantului semnele facute de inspector, insa acesta nu le cunoaste nici el sensul, fiind convins ca mesajul era unul foarte important.
Comandantul Poterei,Suh Yong-Gi
Kang Jung Hyuk este arestat, insa este ulterior gasit ucis in temnita.Choi, tatal lui Dong Yi, este atacat, dar o parte din Fratie reuseste sa il salveze. Intre timp, Dong Yi, care se indrepta spre casa de la sectia comandantului Suh, intalneste in piata un calator misterios, care o sfatuieste sa fie prudenta. In scurt timp, este insa rapita. Episodul se incheie cu convocarea membrilor Fratiei Sabiei, al carei conducator era nimeni altul decat Choi.
Image and video hosting by TinyPic
Choi Hyo-Won

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!