vineri, 7 iunie 2013

Dong Yi-ep. 3

Dong Yi vede cum tatal si fratele ei, alaturi de alti membri ai Fratiei, sunt condusi spre Biroul securitatii regale, pentru a fi ulterior executati, dar este impiedicata sa ii urmeze de misteriosul calator pe care il intalnise cu o seara in urma in piata. Acesta era Kim Hwan, un cunoscut si apreciat maestru clarvazator. El o ascunde pe Dong Yi intr-un pavilion, unde sunt gasiti in scurt timp de Chun Soo, care ii confirma fetei ca tatal ei era intr-adevar comandantul Fratiei Sabiei.
Comandantul Suh primeste cadavrul tatalui sau si este hotarat sa ii ceara o explicatie executantului de autopsii, Choi, presupusul criminal, in vreme ce lordul Oh Tae-soh continua urmarirea si eliminarea lui Dong Yi, ultimul martor al asasinarii inspectorului general.
Clarvazatorul Kim Hwan ii marturiseste invatacelului sau destinul cumplit pe care l-a prevazut pentru Dong Yi, care va trebui sa treaca prin foarte multe incercari si sa supravietuiasca pentru a ajunge o fiinta desavarsita si adevaratul lider al saracilor.
Dong Yi si Chun Soo se adapostesc in ascunzatoarea din munti a Fratiei, unde se strang restul supravietuitorilor societatii secrete, printre care si unchiul fetei, Jang. Ei planuiesc salvarea comandantului lor, convinsi fiind ca se va tine cont de interdictia la executii in luna ianuarie, insa Jung, cel care tradase Fratia pentru a-si salva familia din mainile politiei, ii anunta ca Choi si fiul sau vor fi executati prin decapitare chiar a doua zi.

Intalnirea dintre comandantul Suh si Choi este una tulburatoare pentru ambele parti. Choi dezminte acuzatiile de complot impotriva politiei care i-au fost aduse, insa comandantul ramane la convingerea ca Choi este asasinul tatalui sau.
Chun Soo reuseste sa se strecoare in temnita unde se afla fiul lui Choi, Dong Ju, care ii transmite mesajul comandantului, acela de a nu interveni pentru a incerca sa il salveze de la executie si de a trai pentru a avea grija de Dong Yi si de duce mai departe idealul Fratiei.
Dong Yi si unchiul sau merg sa faca rost de praf de pusca de la magazinele de artificii. Fata este recunoscuta de vanzator, dar reuseste sa fuga. Ea vede o femeie care se intalneste in secret cu un barbat, comunicandu-i prin aceleasi semne pe care inspectorul general le facuse inainte de a muri. Femeia isi pierde o amuleta in forma de fluture si, intorcandu-se dupa ea, ii vorbeste lui Dong Yi, sfatuind-o sa fuga de garzile palatului care incercau sa-i dea de urma.
Jang Ok-Jeong
Chun Soo pregateste plecarea lui Dong Yi, insarcinandu-l pe tradatorul Fratiei Sabiei sa o aiba in grija, ii lasa fetei insemnul Fratiei, apoi pleaca sa il salveze pe comandantul Choi. Salvarea esueaza, iar Dong Yi, care intre timp fugise din ambarcatiune auzind zvonurile cu privire la executia tatalui si a fratelui sau, vede cum Dong Ju este ucis de arcasi. Chun Soo incearca sa fuga cu Choi, insa este ranit si cade intr-o prapastie, iar comandantul este ucis.
Intre timp, clarvazatorul Kim Hwan este chemat de lordul Oh Tae-soh, care ii cere sa ii ghiceasca viitorul lui Jang Ok-jung, femeia pe care Dong Yi o intalnise si pe care lordul o alesese pentru a o face concubina regelui. Ramasi intre patru ochi, Kim Hwan o previne pe Jang Ok de existenta unei rivale puternice, care o va umbri si cu care nu ar trebui sa concureze.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!