sâmbătă, 22 iunie 2013

Dong Yi-ep.10

Dong Yi si doamnele anchetator
Dong Yi este eliberata din arest dupa ce Doamna Jang s-a prezentat de bunavoie la Biroul de Investigatii pentru a fi interogata in legatura cu acest caz al medicamentelor aduse din afara Palatului. Toata lumea de la Palat vorbeste despre gestul Doamnei Jang, acest lucru ajungand si la urechile Reginei care ramane uimita nevenindu-i sa creada ca Doamna Jang ar fi capabila sa mearga de bunavoie pentru a fi chestionata. Motivul din spatele acestei actiuni nesabuite (asa cum considera nepotul liderului Factiunii Namin) a fost frica de a pierde increderea si loialitatea oamenilor. Dupa spusele Doamnei Jang, pozitia sociala poate fi redobandita mult mai usor decat increderea.
Regina-mama vede in aceasta chestiune o oportunitate uriasa de a scapa de Doamna Jang si ca atare a pus la cale o capcana din care era sigura ca viitoarea nobila consoarta regala nu va avea cum sa scape.
Doctorul regal a gasit motivul pentru care tija de argint introdusa in tonicul Reginei isi schimba culoarea. O planta pe nume Pinellia, pe care Farmacia Regala nu o mai folosea de ani de zile, a creat o reactie toxica impreuna cu alta planta, Amyda. Datorita gravitatii acestui lucru Regele il cheama pe Capitanul Seo pentru a-l ruga sa inceapa o investigatie secreta pentru a afla adevarul.
Printre ierburile gasite de Biroul de Investigatii la Doamna Jang era si aceasta planta toxica, Pinellia iar din aceasta cauza ancheta avea sa capete amploare, primul pas fiind interogarea tuturor insotitoarelor Doamnei Jang.
Dong Yi decide sa o ajute pe Doamna Jang si merge la Biroul de Investigatii sa declare investigatorilor ca in pachetelul adus de ea era imposibil sa se gaseasca aceasta planta. Pinellia avea un miros aparte pe care fata nu l-a simtit in pachetul pe care l-a luat de la negustorul de plante medicinale. Una din doamnele inspector ii spune fetei ca nu este o dovada suficienta deoarece nu este palpabila si vizibila cu ochiul liber si o sfatuieste sa stea linistita si sa nu se mai amestece deoarece fiind vorba de un caz de inalta tradare ar putea fi condamnata la moarte.
Liderul Factiunii Namin ii spune nepotului lui ca este cazul sa gaseasca un tap ispasitor pentru a lua locul Doamnei Jang in cazul in care nu va putea gasi o metoda pentru a o dezvinovati.
Dong Yi este hotarata sa afle adevarul si ca atare se gandeste sa mearga la morga si sa inspecteze cadavrul negustorului de plante pentru a demonstra ca acesta nu a atins planta toxica si prin urmare nu avea cum sa fie in pachetelul adus de ea la Palat. Isi aduce aminte de ofiterul de la Prefectura, alaturi de care a avut parte de cateva aventuri periculoase si decide sa il caute si sa il roage sa o ajute in ancheta sa. Dar persoana pe care ea il credea un simplu ofiter bineanteles ca nu se afla acolo, iar fata a asteptat sa se intunece si folosind un mic siretlic a reusit sa se furiseze in camera unde aveau loc autopsiile.
Regele ia hotararea sa dea un decret prin care investigatia Doamnei Jang era transferata in responsabilitatea Biroului Securitatii Regale dar inainte sa faca public acest lucru ii face o vizita favoritei lui pentru a o pune in tema asupra acestui fapt. Doamna Jang intelege ca Regele nu are de ales deoarece in primul rand este Regele unei natiuni si apoi este un barbat indragostit, dar stie ca in acel moment el se afla in fata ei ca un barbat si nu ca Rege si acest lucru ii este de ajuns.

Dong Yi reuseste sa investigheze cadavrul negustorului si in timp ce incerca sa se furiseze afara este prinsa de Capitanul Seo. Aceasta ii explica motivul pentru care se afla acolo si ii comunica rezultatul testului pe care l-a efectuat asupra cadavrului demonstrand fara nicio urma de indoiala ca negustorul nu s-a atins de Pinellia si ca atare planta nu avea cum sa fie in pachetelul destinat Doamnei Jang.

Dregatorul Oh Tae-suk afland de decretul Regelui decide sa grabeasca gasirea „mielului de sacrificiu” care sa ia locul Doamnei Jang, de aceea il trimite pe nepotul sau in cautarea lui Dong Yi, considerand ca este cea mai potrivita pentru acest rol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!