luni, 24 iunie 2013

Dong Yi-ep.11

Dong Yi este salvata din mainile oamenilor Factiunii Namin de catre Rege si garzile acestuia iar dupa ce primeste o cearta parinteasca din cauza faptului ca nu avea ce sa caute la asemenea ore tarzii singura pe strazi, ii povesteste Regelui despre dovada pe care o gasise. Dupa ce acesta aude toata povestea merge la Capitanul Seo pentru a vedea cu ochii lui ca ceea ce spusese fata era adevarat.
            Dupa ce adevarul este scos la iveala incepe agitatia in Palat. Biroul de Investigatii clocotea deoarece acest eveniment le punea credibilitatea in pericol, mai cu seama ca fata care a rezolvat cazul era o sclava, iar acest lucru facea ca umilinta prin care treceau anchetatorii sa fie de neandurat.
            Doamna Jang este eliberata si primul lucru pe care il face este sa o cheme pe Dong Yi in apartamentele sale si sa ii multumeasca pentru pretiosul ajutor.
            
Regele convoaca o intalnire cu toti oamenii din Guvern comunicandu-le ca de data aceasta nu va mai tolera acest caz deoarece deja nu mai era vorba despre Doamna Jang, ci o astfel de intamplare dovedeste ca exista un razboi continuu intre politicieni pentru putere si influenta, iar de data aceasta s-a mers mult prea departe incat s-a indraznit sa se riste viata Reginei. Drept urmare l-a chemat pe Capitanul Seo si i-a reincredintat cazul spre elucidare.
Tot Biroul de Muzica se astepta ca Dong Yi sa primeasca o recompensa din partea Regelui pentru maiestria de care a dat dovada in rezolvarea cazului. Ba mai mult decat atat, Seful Hwang si vesnicul nelinistit Young-dal, crezand ca se vor mai delecta cu bunatatile culinare regale primite data trecuta, au hotarat sa se infometeze pana a doua zi cand au presupus ei ca se va da ospatul regal.

            Jang Hee-jae, fratele Doamnei Jang, a sosit in oras si deja a creat un scandal incurcandu-se cu o femeie casatorita. Incercand sa fuga de barbatul „incornorat” si de oamenii acestuia, gaseste ascunzatoare in camera pe care o inchiriase Cheon-soo de la Young-dal. Dar mica gloata furioasa il gaseste si Cheon-soo este nevoit sa intervina si din doar cateva miscari maiastre ii pune pe toti la pamant, fiind astfel extrem de laudat de catre fugarul amorez.
Acesta merge sa o viziteze pe sora lui si, cand este intrebat de ce a provocat scandalul, el isi da arama pe fata replicandu-i faptul ca a vrut ca ceilalti sa il priveasca ca pe un om prost si necugetat, in modul acesta nefiindu-i urmarite indeaproape actiunile de catre acestia. Cei doi frati isi aduc aminte de un juramant pe care il facusera prima oara cand au intrat in Palat si hotarasc ca este momentul sa treaca la actiuni deoarece timpul pe care l-au petrecut in expectativa a fost destul. Doamna Jang ii marturiseste ca ar dori sa o foloseasca pe Dong Yi in planurile ei, dar Hee-je o sfatuieste sa nu o tina atat de aproape pe fata deoarece aceasta seamana mult prea mult cu ea si este de ajuns ca deja exista o persoana inteligenta, priceputa si cu mult peste statutul ei social si nu mai este nevoie de o alta.
            Dong Yi se afla la cumparaturi si se intalneste cu „ofiterul de la Prefectura”. Din vorba in vorba ajunge sa ii spuna acestuia de planul de infometare al celor de la Biroul de Muzica, in asteptarea ospatului regal. „Ofiterul”, amuzat de cele auzite, se hotaraste sa ii ofere el un cadou drept recunostinta pentru meritele fetei si ii cumpara niste podoabe scumpe. Nici nu termina bine ca apar cei doi comici muzicieni infometati si pentru ca pareau dubiosi au fost insfacati de garzile care il pazeau pe „Ofiter”. Dupa ce misterul identitatii acestora a fost elucidat, se fac prezentarile oficiale si cei doi petrecareti il invita pe „Ofiter” la un pahar de vin si o masa buna. Discutiile avute cu acesti oameni veseli si simpatici reusesc sa il amuze teribil pe Rege iar pe drumul de intoarcere spre casa acesta ii multumeste lui Dong Yi pentru ca i-a indeplinit una din dorinte si anume sa traiasca o zi ca un om obisnuit.
            Dong Yi este chemata in curtea Biroului de Muzica unde este asteptata de niste oficiali de la Palat. Acestia ii citesc decretul prin care este avansata la gradul de anchetator in cadrul Biroului Intern de Investigatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!