miercuri, 26 iunie 2013

Dong Yi-ep.15



















Dong Yi nu are timp sa-si revină din socul de a fi descoperit ca “ofiterul de justitie” era, in realitate, regele Sukjong, intrucat este gasita de garzile delegatiei chineze. Regele intervine pentru a o salva din mainile acestora si porunceste ca fata sa fie dusa la palat de soldatii regali. Capitanul Seo ii aduce regelui codul descoperit de Dong Yi si incearca sa il descifreze impreuna, sperand sa gaseasca probe impotriva lui Kim Yoon Dal. Ceea ce reusesc sa descopere este numele unei regiuni, Chungpa.
La Biroul Intern de Investigatii se discuta problema pedepsirii lui Dong Yi, care, desi adusese dovezi pretioase pentru ancheta, actionase pe cont propriu, fara sa ceara permisiunea superioarelor sale. Seful Hwang si Young-dal accepta cu mare greutate faptul ca cel impreuna cu care petrecusera pe cinste cu cateva seri in urma fusese de fapt Majestatea Sa si se tem ca vor fi pedepsiti pentru comportamentul lor degajat fata de acesta.
Capitanul Seo impreuna cu oamenii sai incep cautarile in zona Chungpa, insa nu descopera nimic suspect pe vase. Uitandu-se mai atent pe harta sa, capitanul descopera existenta unei case parasite si porunceste oamenilor sai sa mearga acolo. Printre acestia se afla si fratele doamnei Jang. Seo nu este convins ca ancheta a fost eficienta si reia cautarile, spre disperarea lui Jang Hee-jae. Sunt descoperite, intr-adevar, lazile de contrabanda. Jang Hee Jae este hotarat sa ii dea o lectie lui Dong Yi pentru neplacerile pe care aceasta i le-a provocat.
Intre timp, regele cere sa o vada pe Dong Yi, care este gatita de doamnele de la curte inainte de intrevedere. Sukjong se amuza pe seama atitudinii ei rigide si tematoare si isi cere scuze pentru ca nu i-a spus de la inceput adevarul, propunandu-i sa il considere in continuare “ofiter”si sa il trateze cu aceeasi naturalete ca pana atunci, din dorinta de a se simti si el ca un om obisnuit. Vestea ca regele a primit-o pe Dong Yi la Marele Palat o pune pe ganduri, insa, pe doamna Jang.
Biroul de politie se pregateste sa-l aresteze pe Kim Yoon-dal, insa acesta e ajutat sa fuga de nepotul dregatorului Oh Tae-suk. In acest timp, emisarul chinez ii solicita regelui o audienta pentru a-l pune la curent cu asa-zisa sinucidere a lui Kim Yoon-dal, aratandu-i suveranului si o scrisoare in care Yoon-dal marturisea ca recurge la un asemenea act pentru a-si demonstra nevinovatia. Emisarul ii cere regelui sa i-o dea pe Dong Yi pentru a fi anchetata in China, pentru a evita izbucnirea unui iminent conflict diplomatic cu China. Sukjong refuza categoric. Superioarele lui Dong Yi de la Biroul de Investigatii se duc sa ii ceara explicatii capitanului Seo in legatura cu situatia critica generata de refuzul regelui de a o preda pe anchetatoare. Dong Yi le urmareste si aude discutia dintre ele si capitan, acesta din urma considerand capturarea fetei un simplu pretext pentru ca marea putere chineza sa-si impuna suprematia in zona, dorind sa faca din regatul Joseon un exemplu negativ pentru statele vecine.
Doamna Jang il viziteaza pe rege, pentru a-l incuraja sa ia o decizie inteleapta, aratandu-se, inca o data, neplacut surprinsa de grija prea mare pe care i-o arata conducatorul unei simple doamne de la curte, Dong Yi. Cheon-soo ii propune lui Dong Yi sa fuga impreuna si pregateste plecarea, insa Yong-dal ii inmaneaza acestuia pe inserat o scrisoare in care fata ii spune ca i se va preda emisarului de bunavoie. Dong Yi este data disparuta de la biroul de Investigatii, doamna Yu le porunceste celorlalte doamne anchetatoare sa o caute, insa actiunea este oprita. Dong Yi nu fugise nicaieri, ci se afla, intr-adevar, la casa emisarului chinez

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!