miercuri, 26 iunie 2013

Dong Yi-ep.16

Examinand cadavrul celui care se presupunea a fi Kim Yoon Dal, Dong Yi gaseste dovada care arata ca de fapt acesta nu este mort, convingandu-l astfel pe emisarul chinez sa ii dea un ragaz de trei zile pentru a gasi si alte probe care sa demonestreze fara urma de indoiala tradarea contrabandistului. 
Jang Hee-jae planuieste sa il duca pe Kim Yoon Dal in China pe ascuns si ii cere ajutorul lui Cheon-soo pentru a-l conduce pana la barca ce il va transporta. Inainte de acest lucru il informeaza pe Dregatorul Oh Tae-suk de planul lui. Cheon-soo, fiind la curent in legatura cu situatia delicata in care se afla Dong Yi, isi da seama ca omul pe care trebuia sa il insoteasca este elementul cheie care rezolva incidentul ce urma sa izbucneasca intre cele doua natiuni.
Ministrii continua sa il roage pe Rege sa ii lase pe chinezi sa o ia pe Dong Yi astfel crezand ei ca vor evita un scandal major ce putea duce la razboi si la prabusirea Joseon-ului, dar acesta este de neclintit replicandu-le taios ca aceasta este de fapt o chestiune de mandrie si autoritate nationala si desi riscurile erau mari nu dorea sa faca ceva de care sa ii fie rusine.
Dong Yi impreuna cu Doamna Jung reusesc sa ia biletul de adio lasat in urma sa de presupusul sinucigas KimYoon Dal si o roaga pe tanara anchetatoare Jung-Im, care avea cunostinte de grafologie, sa compare scrisul de pe bilet cu scrisul dintr-un document oficial al adevaratului Kim Yoon Dal. Aceasta le spune fara urma de indoiala ca cele doua feluri de scris sunt diferite si ca atare biletul si documentul oficial nu aveau cum sa fie redactate de aceeasi persoana.
Capitanul Seo reuseste sa il prinda pe Kim Yoon Dal chiar in momentul in care acesta era pe punctul de a fugi in China. Regele decide ca tradatorul sa fie anchetat pe teritoriul Joseon-ului, desi emisarul chinez ar dori sa il ia in China pentru a fi judecat, si ii incredinteaza cazul Dregatorului Oh Tae-suk, care la randul sau ii porunceste nepotului sau sa il omoare pe Yoon Dal altfel ar fi fost cu totii deconspirati ca fiind complici.
Regele o cearta zdravan pe Dong Yi pentru faptul ca s-a predat chinezilor si din cauza ingrijorarii nu a mai putut dormi noptile si din nou ii porunceste fetei sa se poarte cu el in acelasi fel in care o facea atunci cand il credea un simplu Ofiter de Justitie. Si cum nu putea fi suparat prea mult timp pe strengarul „Poongsan”, Regele reuseste sa destinda atmosfera amandoi terminand discutia cu rasete si bucurie. Doamna Jang ii vede si in timpul intalnirii ei cu Regele isi exprima gelozia  in caracteristicul stil subtil. Acest lucru il surprinde pe Rege si decide sa ii faca un cadou organizand astfel un banchet special in cinstea ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!