joi, 27 iunie 2013

Dong Yi-ep.19Regele este contrariat la auzul marturisirii doctorului Heo potrivit careia regina daduse ordin ca tonicul reginei-mama sa fie otravit, iar aceasta la randul ei este informata de una dintre slujnice ca a fost acuzata pe nedrept. Doamnele anchetatoare, in frunte cu Dong Yi, se indoiesc de vinovatia reginei si de faptul ca aceasta ar fi dorit sa ii insceneze totul Nobilei Consoarte. Dong Yi cere o intrevedere cu Nobila Consoarta, in care are in continuare incredere, pentru a o ruga sa puna capat agitatiei. Nobila Consoarta o avertizeaza, insa, sa nu-i stea in cale daca vrea sa-si pastreze viata. Fata sufera cumplit pentru ca cea care ii servise atata vreme drept model o dezamagise si ia hotararea sa nu o mai urmeze.

Regele este foarte tulburat, nestiind daca sa o o creada pe sotia sa sau pe concubina. Ajungand la concluzia ca nu ar fi indicat sa o creada pe nici una dintre ele, il cheama pe capitanul Seo, caruia ii incredinteaza intreaga ancheta. Intre timp, Jang Hee Jae ii face o vizita surorii sale, marturisindu-i ca vede in Dong Yi un pericol extrem de mare, care trebuie eliminat, insa Nobila Consoarta ii raspunde ca se va ocupa personal de aceasta problema. Dong Yi doreste sa o vada urgent pe regina, considerand ca punctul de plecare al capcanei care ii fusese intinsa era chiar scrisoarea anonima pe care aceea o primise. Intrebata daca a mai aratat scrisoarea altcuiva, regina ii raspunde ca a aratat-o la inceput familiei sale, nestiind cum sa procedeze altfel.
Capitanul Seo impreuna cu oamenii sai perchezitioneaza casa doctorului, gasind acolo un ordin de plata care se ridica la 10.000 de yang. Dong Yi il roaga pe Cheon-soo sa o ajute sa afle cine se afla in spatele complotului, dar acesta ii cere sa paraseasca palatul impreuna cu el daca lucrurile se vor inrautati. Regele Sukjong are grija sa ramana singur, nedorind sa primeasca pe nimeni, si ii porunceste sambelanului Han sa o aduca pe Dong Yi.


Nobila Consoarta este neplacut surpinsa sa vada ca regele voise sa ramana singur fara ca macar sa o cheme pentru a o consulta asa cum facea cand avea o problema si este sfatuita sa se duca chiar ea la el. Singurul lucru pe care si-l doreste regele este sa se linisteasca alaturi de Dong Yi, a carei prezenta il facea sa se simta foarte bine. El ii marturiseste acesteia ca nu putea avea incredere in nici una dintre cele doua suspecte, cerandu-i ca ea sa fie singura persoana de la Palat in care el sa poata avea incredere deplina. Nobila Consoarta ii vede pe cei doi razand impreuna si pleaca, furioasa si confuza.

Cheon-soo afla ca medicul Heo era apropiat al familiei reginei. Capitanul Seo verifica ordinul de plata, ajutat fiind de Im Sang Ju, directorul unei companii de comert. Capitanul afla de la acesta ca medicul era un apropiat al familiei reginei si ca fratele reginei era responsabil pentru emiterea acelui ordin de plata, si ii da de stire regelui, sfatuind-o apoi pe Dong Yi sa se spele pe maini de intreaga situatie pentru a evita sa fie pedepsita in final.

Regele Sukjong este dezamagit sa afle chiar de la sotia sa ca ii ascunsese faptul ca se sfatuise cu familia ei in privinta scrisorii. Regina ii marturiseste sincer ca nu stia ca familia ei are legaturi cu acel doctor, insa regele trimite cazul spre anchetare Biroului Regal de Investigatii, astfel ca toti membrii familiei si slujitorii reginei sunt arestati pentru a fi supusi interogatoriului. Factiunea Seoin e hotarata sa indure toate suferintele necesare si sa ia vina asupra ei ca sa o salveze pe regina. Disperata, regina se duce la Nobila Consoarta pentru a o ruga sa puna capat marsaviei, dar aceasta refuza in mod sarcastic.
Cheon-soo intelege care erau motivele pentru care Dong Yi refuza sa paraseasca Palatul si o asigura de tot sprijinul sau. Impreuna afla de la un negustor ca nu compania In Sang Ju era capabila sa manipuleze o suma atat de mare de bani conform ordinului de plata, ci compania Park Ju Myung, asigurandu-i ca cine le-a spus ca cea dintai companie, care nu mai era de mult prospera, emisese biletul, ii inselase. Dong Yi isi da seama ca cineva din In Sang Ju a falsificat ordinul si, impreuna cu Cheon-soo, il pandesc pe secretarul de la companie pentru a afla adevarul. Cheon-soo se aventureaza sa il urmareasca, dar este prins de garzile capitanului Seo, iar Dong Yi este rapita de oamenii lui Jang Hee Jae.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!