joi, 27 iunie 2013

Dong Yi-ep.21


La 2 mai 1688, regina Inhyeon este detronata si alungata de la Palat, in ciuda stradaniilor lui Dong Yi de a-i face acesteia dreptate. Dong Yi fusese hotarata sa-i ceara regelui insusi reluarea anchetei, insa capitanul Seo o sfatuieste sa nu faca asta, intrucat factiunea Seoin isi pierduse puterea in favoarea Namin. Capitanul era convins ca revelarea dovezilor nu le-ar fi servit la nimic, deoarece, in acest caz, puterea era cea care suprima adevarul. Singurul lucru care le ramana este sa astepte momentul prielnic. Dong Yi plange, neputincioasa, in fata reginei, insa aceasta ii da acelasi sfat ca si capitanul si o roaga sa aiba grija de rege si sa ii aline suferinta.


Puterea lui Jang Hee Jae este in continua crestere spre nemultumirea oamenilor de rand, care nu priveau cu ochi buni concentrarea puterii in mainile clanului Jang. Nobila Consoarta este nelinistita de tacerea lui Dong Yi si de faptul ca ea nu actiona si tocmai in momentul in care discuta despre aceasta problema cu fratele ei, este anuntata ca Dong Yi vrea sa-i vorbeasca. Urmeaza un schimb de replici taioase, in care Nobila Consoarta ii pretinde fetei sa ii ceara iertare pentru ca i-a intors spatele, sub promisiunea ca o va lua din nou sub aripa ei protectoare, dar Dong Yi refuza, justificand ca acea doamna in care ea avusese incredere incetase sa mai existe. Nobila Consoarta o ameninta ca va face tot ce ii sta in putinta sa o alunge de la Palat.

Capitanul Seo ii acorda lui Cheon-soo o functie mai importanta, aceea de ofiter, si sarcina de a-i urmari fiecare miscare lui Jang Hee Jae si de a o proteja pe Dong Yi de acela. Yong-dal vine intr-un suflet la Cheon-soo si ii spune ca Dong Yi il asteapta pe muntele Chunma. Intre timp, un clarvazator nu ii prevesteste mamei Nobilei Consoarte o soarta prea fericita in ce o privea pe fiica ei, iar aceasta se manifesta violent.
Regele Sukjong este foarte hotarat sa o incoroneze regina pe Nobila Consoarta, in ciuda opozitiei de la Curte. Unul dintre sfetnici ii aduce la cunostinta faptul ca lipsa de cupru si de cositor ingreunau foarte mult fabricarea de monede. Doamnele anchetatoare sunt foarte bucuroase ca vor primi sarcini noi, precum si locuinte in Curtea interna si birouri aferente. Dong Yi este distribuita la Vistieria regala, spre surprinderea si nelinistea superioarelor sale, care se temeau ca eunucii ii vor cauza mari probleme. Plasarea ei la Vistierie fusese hotarata de Nobila Consoarta, care ii daduse porunca anchetatoarei Yoo, care de mai de mult era dornica sa scape de Dong Yi.


Dong Yi se duce sa inspecteze Vistieria, insa este luata peste picior de eunuci si nu ii permit sa isi indeplineasca datoria.Ea se confrunta aici cu tratarea nedreapta a unor oameni care venisera sa-si plateasca datoriile oferind in schimb piese de alama. Dong Yi se ofera sa ii ajute si se duce la monetarie sa vada cum mergeau lucrurile. Acolo, se intalneste cu regele, impreuna cu care se plimba apoi. Regele petrece din nou alaturi de ea, de seful Hwang si de Yong-dal, dorind sa se simta din nou ca un om de rand.

Dong Yi descopera mai multe nereguli la Vistierie, precum si dovezi care o incriminau pe Nobila Consoarta, care luase bani din Vistierie pentru a plati ordinul cel fals si pentru a o detrona pe regina. Ea decide sa ceara un control oficial, spre furia eunucilor care o iau la bataie. Il informeaza pe capitanul Seo in legatura cu noile piste descoperite referitoare la  complotul din trecut. Doamna inspector adjunct, Jung, se duce in cele din urma in inspectie generala la Vistierie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!