joi, 27 iunie 2013

Dong Yi-ep.22


Desi a fost batuta si alungata de catre eunuci, Dong Yi se intoarce la Trezoreria Regala pentru a efectua controlul registrelor de inventar numai ca de data aceasta ii sar in ajutor si celelalte anchetatoare de la Biroul de Investigatii. Scandalul dintre Trezoreria Regala si Biroul de Investigatii ajunge la urechile Regelui, acesta chemandu-i pentru o intrevedere pe responsabilii celor doua institutii.
Jang Hee Jae afland ca Dong Yi face cercetari la Trezoreria Regala merge la Consoarta Jang Hee Bin pentru a se sfatui ce este de facut mai departe, era urgent sa conceapa un plan prin care sa ascunda dovezile care aratau ca ei au fost responsabili de deturnarea de fonduri regale pentru plata mitei doctorului Heo.


Porunca Regelui a fost ca Biroul de Investigatii sa renunte la controlul Trezoreriei Regale, acest lucru dezamagindu-le pe doamnele anchetatoare, in special pe Dong Yi. Dar Regele, avea un plan ascuns si ca atare folosindu-i pe Seful Hwang si Young Dal drept acoperire, a chemat-o pe fata intr-un loc secret si i-a dezvaluit adevarul. El ordonase Departamentului de Standardizare a Preturilor sa faca o investigatie secreta la Trezorerie tocmai pentru ca partile implicate sa nu se sperie si astfel sa se ascunda.
Cheon-soo il urmareste pe Jang Hee Jae si il vede pe acesta ca se intalneste cu Supervizorul Trezoreriei Regale. Prietenul Capitanului Seo ii spune acestuia ca eunucii s-au imbogatit folosind averea personala a Regelui dar niciodata sumele nu erau foarte mari dar chiar inaintea detronarii Reginei se pare ca au inceput sa dispara sume foarte mari de bani. Pentru a se demonstra acest lucru era nevoie sa fie studiate toate documentele de la Trezorerie.


Supervizorul Trezoreriei doreste sa distruga toate registrele incriminatoare, dar camera unde erau depozitate este pazita de catre garzi ce primisera ordin sa nu lase pe absolut nimeni sa intre inauntru. Jang Hee Jae ii trimite prin adjunctul sau o scrisoare prin care ii cere sa se intalneasca cu el pestre trei zile la Hwasung, dar Cheon-soo reuseste sa intre in posesia scrisorii si o prezinta Capitanului Seo. Acestia planuiesc sa ii atace acolo astfel avand dovada clara ca cei doi colaboreaza in scopuri ilegale.
Dong Yi gaseste o modalitate de a intra in arhiva Trezoreriei si de a cauta documentele care pot dovedi nevinovatia Reginei, va incerca in ziua in care Regele va merge impreuna cu toata suita lui la mormintele stramosilor pentru a prezenta omagiile. A ales acel moment pentru ca mai mult de jumatate din eunuci il vor insoti astfel Trezoreria va ramane aproape pustie.
Consoarta Jang Hee Bin dandu-si seama de pericolul pe care il reprezinta Dong Yi, ii cere Dregatorului Oh Tae-suk sa il convinga pe Rege sa devanseze calatoria cu cateva zile si ii porunceste fratelui sau sa aiba grija si sa faca disparute odata si pentru totdeauna atat documentele cat si pe Dong Yi.


 In noaptea dinainte plecarii, regele o cheama pe Dong Yi sa ii dea niste carti. In timp ce acestia purtau una din discutiile lor pline de rasete si voie buna, ii vede Consoarta Regala care dorea ca Regele sa il vada pe fiul lui si gelozia ii umple din nou sufletul dar ii lasa in pace spunandu-si in gand ca aceasta este ultima data in care vor mai fi impreuna.

Dong Yi reuseste sa intre in arhiva Trezoreriei si gaseste documentele de care avea nevoie, dar asasinii trimisi de Jang Hee Jae dau foc camerei si fata se vede nevoita sa iasa cat mai repede de acolo. Acestia o vad si pornesc pe urmele ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!