vineri, 28 iunie 2013

Dong Yi-ep.23Doamna anchetatoare adjuncta, Jung, impreuna cu celelalte doamne anchetatoare o cauta disperate pe Dong Yi si isi dau seama ca ea se afla in mare pericol. Dong Yi se refugiaza in casa Adjunctului Inspectorului General, care ii da alt rand de haine si o trimite la casa varului tatalui lui, in Yangju, lasandu-i tot ei dovada faradelegilor Consoartei Jang Hee Bin. Asasinii ajung insa inainte ca ea sa apuce sa fuga si il ucid pe Adjunct, ranind-o foarte grav pe fata.

Jang Hee Jae impreuna cu sora lui sunt nelinistiti de faptul ca Dong Yi ar putea sa nu fie moarta, de vreme ce nu i-a fost gasit cadavrul. Regele Sukjong se afla, intr timp, la vanatoare de caprioare si porunceste sambelanului Han sa faca din pielea caprioarei vanate o pereche de conduri pentru Dong Yi.

El este anuntat de cumplitul incident de la Trezorerie si se pregateste sa se intoarca la Palat. Dong Yi aude muzica alaiului regal si incearca sa se tarasca intr-acolo, cu ultimele puteri, dar se prabuseste intr-o rapa.


Cheon-soo da buzna in biroul lui Jang Hee Jae si il amenintnta cu sabia, dar capitanul Seo intervine la timp pentru a-l opri.
Nepotul dregatorului Oh Tae-suk, Yon, ii spune regelui ca Dong Yi era cea care incendiase Arhiva Trezoreriei regale, pentru a o acuza pe nedrept pe Nobila Consoarta. Birourile Politiei sunt devastate de oamenii lui Yon, iar doamnele anchetatoare sunt arestate.
Regele ii cere explicatii capitanului Seo in legatura cu ceea ce s-a intamplat, iar acesta ii marturiseste abia acum ca el, impreuna cu Dong Yi, demarasera o ancheta pentru a-i dovedi nevinovatia fostei regine si a gasi probe impotriva Consoartei. Regele ii cere, apoi, explicatii acesteia, care neaga insa implicarea ei in complot si ii cere sa nu o mai incoroneze daca nu reuseste sa aiba incredere in ea.


A doua zi, capitanul Seo este destituit la porunca regelui. Cheon-soo il ameninta din nou pe Jang Hee Jae ca il va ucide imediat ce o va gasi pe Dong Yi, de care era sigur ca luptase pentru a supravietui. Sambelanul Han ii aduce regelui condurii pentru Dong Yi, iar Majestatea sa spera din tot sufletul ca fata sa mai fie in viata. La Palat are loc in scurt timp ceremonia de incoronare a Consoartei Jang Hee Bin.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!