vineri, 28 iunie 2013

Dong Yi-ep.24Noua Regina este inca nelinistita din cauza faptului ca Dong Yi este de negasit si din aceasta cauza are cosmaruri in care se vede demascata de catre tanara anchetatoare. Datorita noii pozitii sociale a surorii lui, Jang Hee Jae a fost avansat la rangul de Comandant al Politiei.
In capitala circula o carte, „Povestea calatoriei spre sud a Doamnei Sa”, in care este portretizata povestea trio-ului regal ce a zguduit Palatul. Acest lucru ajunge si la urechile Reginei si porunceste sa fie confiscate toate exemplarele.


Capitanul Seo impreuna cu Cheon-soo sunt in cautarea lui Dong Yi. De fapt, ordinul il daduse Regele si de aceea il destituise pe Capitan tocmai pentru a se ocupa in secret numai de cautarea fetei. Ba mai mult decat atat, ii daduse si ecusonul regal de chemare al soldatilor la arme pentru a-l folosi ori de cate ori va avea nevoie. Regele ii simte lipsa strengarului „Poongsan” fiind nerabdator sa o vada din nou dar sa si auda din gura ei adevarul in legatura cu tot ce se intamplase in ultimul timp la Palat.

Dong Yi fusese salvata de un negustor, pe nume Byun si acum se afla in provincia Pyungan. Era sclava in casa negustorului dar acesta isi daduse seama de istetimea fetei asa ca o lasa sa aiba grija si de afacerile lui.In casa negustorului vine un tanar invatat nobil, Shim Woon Taek, care se afla in exil. Astfel de oameni, din cauza faptului ca nu aveau unde sa locuiasca, inchiriaza camere in diverse case iar tanarul fusese in exil deja de trei ani si fusese dat afara din fiecare casa in care a locuit. Asa ca negustorul Byun profita de faptul ca nimeni nu dorea sa il primeasca si il pune la munca trimitandu-l sa vanda un cos cu fasole. Tanarului nobil ii venise o idee, pe care o credea geniala, si anume folosindu-se de cartea „O istorie pe scurt a Chinei” profita de naivitatea satenilor si le promite acestora ca le ghiceste viitorul daca vor cumpara un saculet de fasole. Dar ghinionul nobilului exilat este ca pe acolo avea drum Dong Yi care vazand titlul cartii isi da seama de escrocherie si ca o adevarata doamna anchetatoare il ia la rost si il pune sa inapoieze banii castigati.

Capitanul Seo si Cheon-soo reusesc sa afle unde este Dong Yi si pornesc intr-un suflet catre provincia Pyungan.
Dong Yi afla din intamplare ca negustorul Byun nu ii trimisese scrisorile in capitala si se hotaraste sa fuga profitand de faptul ca in casa lui Byun era zarva mare, toata lumea fiind ocupata cu pregatirea vizitei unui inalt oficial al Guvernului. Dar tocmai cand reusise sa scape din casa da nas in nas cu oficialul, nimeni altul decat Jang Hee Jae.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!