vineri, 28 iunie 2013

Dong Yi-ep.25


Dong Yi vrea sa fuga in capitala, insa il vede pe Jang Hee Jae, care este primit alaturi de alaiul sau de prefect. Negustorul Byun o surpinde ca voia sa fuga si ii cere explicatii, iar tanarul invatat, Shim Woon Taek intervine pentru a-i lua apararea si isi da seama ca fata se ascundea de Jang Hee Jae. Nobilul învatat avea o mare aversiune fata de clanul Jang, de aceea se ofera sa o ajute pe Dong Yi, hotarand sa afle impreuna care era motivul pentru care Jang Hee Jae venise in misiune secreta in Uiju.

Dregatorul Oh Tae-suk si nepotul sau ii fac o vizita reginei, punand-o la curent cu zvonurile care circulau referitoare la regretul regelui Sukjong de a o fi detronat pe regina Inhyeon, dar aceasta nu crede. Regele il cheama pe capitanul Seo pentru a afla vesti legate de Dong Yi si este convins de faptul ca aceasta era in viata, gratie insemnului gasit de capitan, care ii apartinea aceleia de drept. Ceea ce nu intelegea regele era motivul pentru care ea alesese sa se refugieze in Uiju.

Dong Yi il roaga pe Shim Woon Taek sa ii trimita o scrisoare lui Cheon-soo. Nobilul exilat afla ca Jang Hee Jae poruncise sa ii fie pus la dispozitie un translator si o Casa de gisaeng, a carei stapana era nimeni alta decat Sulhee, cea care il iubise pe fratele lui Dong Yi si care o ajutase pe aceasta sa fuga in trecut. Dong Yi si Shim Woon Taek ajung la concluzia ca fratele reginei avea sa se intalneasca cu cineva din China pentru a face posibila recunoasterea Printului mostenitor. Nobilul ii cere lui Sulhee, cu care era prieten, sa asculte conversatiile lui Jang Hee Jae, dar ea refuza.

Nepotul dregatorului Oh Tae-suk afla de actiunile intreprinse de capitanul Seo si de faptul ca Majestatea sa se afla in cautarea unei doamne de la Curte si ii spune reginei, care se duce sa ii ceara explicatii regelui. Ea nu il gaseste la Marele Palat, il asteapta acolo, unde descopera cu stupoare cutia cu pantofii pentru „Poongsan”. Doamnele anchetatoare Jung si Jung-Im ii fac o vizita reginei detronate, fiind urmarite de alte membre ale Biroului de Investigatii, Shibi si Eum-Geum, care ii rapoteaza totul anchetatoarei-sefe, Yu. Aceasta, la randul ei, o informeaza pe regina, care isi da acordul pentru ca rivala ei detronata sa fie denigrata si acuzata ca se foloseste de oamenii de la curte pentru a provoca o revolta.

Shim Woon Taek imbraca straiele negustorului Byun, dandu-se drept translator pentru Jang Hee Jae si il roaga pe unul dintre oamenii de la prefectura sa trimita scrisoarea data de Dong Yi. Sulhee si Dong Yi se reintalnesc, Sulhee o recunoaste pe fata si intervine pentru a-l salva pe nobilul invatat, care urma sa fie asasinat de oamenii lui Jang, insa acesta intre timp fusese alungat din incaperea unde Jang Hee Jae discuta cu oficialul chinez, pentru ca nu se descurca sa traduca. Shim e inconjurat de asasini o data iesit din incapere, dar e salvat in ultima clipa de oamenii lui Sulhee.

Dong Yi e dezamagita ca toate eforturile de a afla planurile lui Jang Hee Jae au fost zadarnice. Sulhee ii vine insa in ajutor, spunand ca, desi nu stia foarte bine chineza, ii auzise vorbind pe cei doi in legatura cu Arhiva de inregistrari. Nobilul invatat isi da seama ca aceasta arhiva cuprindea strategiile militare secrete ale tarii si ca Jang Hee Jae voia sa le vanda Chinei pentru a obtine recunoasterea fiului reginei ca Print mostenitor. Arhiva se afla in biroul prefectului de la Pyongyang, pe care Jang Hee Jae il santaja, intre timp, sa ii puna la dispozitie aceste documente. El ii cere ulterior omului de la prefectura insarcinat cu corespondenta sa ii arate scrisoarea data de Shim Woon Taek, al carui nume si-l aminteste destul de vag. Citind-o, este socat sa descopere ca Dong Yi nu doar ca traia, dar se afla in Uiju, si isi trimite oamenii sa o gaseasca.
Dong Yi se pregateste sa fuga, dar este inca o data surpinsa de negustorul Byun, care nu o crede ca era doamna de la Curte si ca avea de transmis un mesaj important in capitala in legatura cu actele marsave ale lui Jang si o impiedica sa plece. In acel moment, soseste Jang Hee Jae, impreuna cu oamenii sai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!