duminică, 30 iunie 2013

Dong Yi-ep.28


Dong Yi odata ajunsa inauntrul Palatului, gaseste o oportunitate si reuseste sa se strecoare pana in apropierea gradinii unde obisnuia Regele sa isi petreaca timpul pentru a-si limpezi gandurile. Dar spre ghinionul ei este oprita de garzile Regelui.
Regina isi revine de pe urma „tentativei de asasinat” si ii spune fratelui sau ca acum este pregatita sa faca toate lucrurile pe care inainte le detesta tocmai pentru a-si pastra pozitia sociala si nimic nu o va opri ba mai mult decat atat prefera sa isi piarda viata decat sa piarda dragostea Regelui si statutul de Regina. Emotionat de ceea ce ii spuse sora lui, Jang Hee Jae ii promite ca si el isi va pune viata in joc pentru a o proteja si ca va face tot posibilul pentru a le inlatura pe Dong Yi si Inhyeon din calea Reginei si va face la fel cu oricine va incerca sa ii ia pozitia.

Mama Reginei angajeaza niste mercenari pentru a distruge casa unde locuia Inhyeon.

Dong Yi isi petrece noptile in taverna unde odata a stat la masa cu Regele si cei doi prieteni aiuriti de la Biroul de Muzica, in speranta ca acesta va apare la un moment dat acolo. Sulhee vazand-o trista ii ofera drept cadou instrumentul muzical preferat al fratelui tinerei anchetatoare.

In timp ce isi indeplinea indatoririle de spalatoreasa, Dong Yi afla ca Spalatoria Regala va fi supusa, in acea zi, unei inspectii si decide sa faca in asa fel incat sa le dea de stire prietenelor sale anchetatoare ca se afla in interiorul Palatului. Astfel ascunde un mesaj secret in una din camerele ce aveau sa fie controlate. Are noroc deoarece mesajul sau este gasit de Jung Im care impreuna cu Doamna Jung decid sa o ajute pe fata. Planurile lor sunt intrerupte deoarece Biroul Securitatii Regale le aresteaza pe acestea doua sub acuzatia de conspiratie impotriva Reginei. Este arestat si Dregatorul Jung In-Kuk, conducatorul Factiunii Seoin, cel care o sustinea pe Regina detronata.
Oh Ho-Yang o vede pe Dong Yi la Palat si dupa ce se sfatuieste cu tatal sau merge sa ii dea raportul lui Jang Hee Jae. Acesta da imediat ordin ca fata sa fie gasita vie sau moarta. Dong Yi reuseste sa pacaleasca soldatii si iese din Palat.
Curtezana Geum Hong, cea care le-a adapostit pe Dong Yi si Sulhee, ii spune Capitanului Seo ca cele doua femei intentionau sa ajunga in capitala. Asadar acesta impreuna cu cei doi locotenti ai sai si Cheon-soo pornesc spre capitala in cautarea fetei. Sulhee il vede pe Cheon-soo si recunoscandu-l incepe sa ii povesteasca aventura prin care au trecut cele doua femei.

Regele fiind trist si impovarat de griji decide sa faca o plimbare si ajunge la taverna in care acum ceva timp a fost cel mai fericit om fiind alaturi de Dong Yi si cei doi muzicieni. Aude in apropiere melodia care ii placuse atat de mult in trecut dar nu reusise sa il descopere pe interpret si mergand pe urma muzicii se intalneste cu nimeni alta decat Dong Yi pe care o imbratiseaza cu dor si lacrimi in ochi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!