miercuri, 12 iunie 2013

Dong Yi-ep.4

Moartea Comandantului si a membrilor marcanti ai Fratiei Sabiei starneste haos in capitala, o parte din nobili devin paranoici si parasesc orasul de teama ca supravietuitorii gruparii sa nu se rascoale impotriva lor iar cealalta parte aduc servitorii la sediul politiei pentru a fi interogati, crezand ca fac parte din fratie. Comandantul politiei, Seo Yong-Gi, invinovatindu-se pentru haosul creat ii cere superiorului sau, Lordul Oh Tae-Suk, sa se ocupe de acest caz spunand ca solutia pentru aplanarea acestei situatii este arestarea tuturor supravietuitorilor si a familiilor acestora si de abia atunci lucrurile se vor intoarce la normal.

Dong Yi reuseste sa fuga de gardienii ce o descoperisera in fosta casa a familiei ei si se adaposteste in multimea ce sarbatorea Anul Nou. Linistindu-se un pic, se uita in jurul ei si vazand oamenii razand si bucurandu-se de acest frumos eveniment impreuna cu famiile lor i se adanceste dorul de tatal ei, Dong Ju si Chun Soo. Unui vanzator de felinare i se face mila de ea si ii face cadou un felinar pe care sa scrie o dorinta si sa ii dea drumul in vazduh astfel fiind sigur faptul ca i se va indeplini. In timp ce isi priveste felinarul plutind, micuta Dong Yi cu lacrimi in ochi promite ca va ramane sa traiasca in capitala, va fi sanatoasa si puternica si ii roaga pe cei trei sa vegheze asupra ei si sa ii dea forta.

Incercand sa fure mancare din bucataria unui local, Dong Yi da peste strulubaticul Ge Dwo Ra care (ca de obicei) este prins de proprietara care dorea sa il duca la sediul politiei. Fetita dandu-si seama ca este vorba despre prietenul ei, nu sta pe ganduri si ii sare in ajutor salvandu-l din mainile femeii. Cei doi copii gasesc un adapost unde pot innopta fara sa le fie teama ca ii pot gasi gardienii.
Din nou, nazdravanul Ge Dwo Ra intra in incurcaturi si acum cei doi copii trebuie sa fuga de garzile conduse Seo Yong-Gi.
La un moment dat se despart si Dong Yi fiind reperata de oamenii legii, fuge in continuare adancindu-se tot mai mult in padure dar da nas in nas cu Seo Yong-Gi. Vorbele si lacrimile micutei il induioseaza si il pun pe ganduri pe Comandant, Dong Yi spunandu-i ca tatal ei a fost inselat si ii reaminteste de semnul pe care l-a facut Inspectorul General inainte de a muri. Dong Yi ii mai spune de asemenea, ca a vazut si o doamna de la curte facand acelasi semn si ca este posibil ca acesta sa fie un mesaj dar dintr-odata vorbele ii sunt intrerupte de garzile care incep sa traga cu arcul in fetita. Aceasta se retrage speriata si cade intr-o prapastie.
Micuta Dong Yi este salvata de oamenii trimisi de Sul-Hee, prietena lui Dong Ju. In timp ce isi revine Dong Yi, Sul-Hee ii povesteste cum Chun Soo, inainte de a pleca sa il salveze pe Comandantul Fratiei Sabiei, a rugat-o sa aiba grija de ea.
Sul-Hee reuseste sa obtina niste documente de adoptie pentru cei doi copii, Ge Dwo Ra si Dong Yi, si doreste sa ii trimita undeva departe dar fetita refuza sa plece rugand-o pe Sul-Hee sa ii gaseasca un post la Palat deoarece acela este cel mai sigur loc, oamenii legii neavand voie sa intre inauntru. Dar mai mult decat atat, ea doreste sa o gaseasca pe doamna “cu semnele” pentru a-i oferi niste raspunsuri ce ar putea-o ajuta sa dovedeasca nevinovatia tatalui si fratelui ei.
La Comandamentul politiei este zarva mare doarece s-a gasit corpul neansufletit al unei fetite ce purta aceleasi haine de matase ca ale lui Dong Yi. Seo Yong-Gi auzind aceste lucruri alearga intr-un suflet la morga pentru a se convinge de acest fapt dar cand vede corpul isi da seama ca nu este vorba despre Dong Yi dar cu toate aceasta declara ca intr-adevar este fiica lui Choi Hyo-Won. Face acest lucru deoarece isi da seama ca este ceva necurat la mijloc si doreste sa o gaseasca el pe fetita pentru a incerca sa afle mai multe.
Dong Yi este luata ca slujnica in orchestra palatului si este zilnic “fugarita” de membrii acesteia cu diverse treburi, curata instrumentele muzicale, spala haine, face curat etc, dar noaptea cand nu o vede nimeni canta la instrumentul la care a invatat-o Dong Ju iar prin acest cantec simte ca este mai aproape de familia ei
.

Dong Yi mare

Anii trec si Dong Yi se transforma intr-o frumoasa domnisoara. Are acelasi obicei, de a canta noaptea acelasi cantec trist dar frumos, numai ca de data aceasta o aude regele care se intorcea de la plimbarea sa nocturna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!