luni, 17 iunie 2013

Dong Yi-ep.5

Dong Yi se dovedeste un ajutor nepretuit pentru intreaga suita de muzicieni regali, care trebuie sa participe la testarea muzicala anuala pentru avansari. Maestrul Hwang o ascunde insa de eunucii trimisi de rege pentru a o gasi. Acela o auzise cantand la haegum, fara insa sa-i cunoasca identitatea.
La palat, nobilii sunt alertati de caderea in curte a unui meteorit, considerat semn de rau-augur, pe care ei il asociau cu revenirea la curte a doamnei Jang, considerata o amenintare de Vestici si care fusese alungata din cauza comportamentului ei nerusinat. Regele Sukjong dorea sa o pastreze in calitate de concubina a sa pentru a mari si mai mult puterea Sudistilor. Se intruneste consiliul nobililor care dezbat problema meteoritului si a revenirii la palat a doamnei Jang, iar regele, pentru a le sfida asa-zisa loialitate, le daruieste fiecaruia in parte cate o cutie cu matanii confectionate din bucati de meteorit.
Maestrul Hwang o trimite pe Dong Yi, pe care eunucii o cautau in continuare, departe de palat, la atelierul mesterilor instrumentisti.
Lordul Oh Tae Suk si nepotul sau, banuind ca ceva suspect se petrece la Academia de Muzica, cel mai probabil, un complot impotriva doamnei Jang, o sfatuiesc pe aceasta sa nu revina la palat in ziua sarbatoririi zilei printului Eunpyong.
Dong Yi reuseste sa ajunga iar la palat, strecurandu-se in camera doamnei Jang, unde gaseste amuleta-fluture, pe care o deseneaza. In atelierul mesterului in lemn, ea descopera un desen identic cu cel facut de ea, insa nu il mai gaseste pe mester pentru a-i cere explicatii. Acesta se dusese intre timp la doamna Jang pentru a-i inapoia amuleta pe care i-o reparase la cererea ei.La palat, are loc un banchet in cinstea printului, in vreme ce la apartamentul doamnei Jang sosesc rezerve ale muzicienilor regali pentru a-i canta acesteia o melodie de dragoste din partea regelui. Atat la banchet, cat si la doamna Jang, cele doua formatii de muzica incep sa cante disonant, un nou semn rau anuntand un complot impotriva concubinei regelui.
Sunt interogati toti membrii Academiei de Muzica. Dong Yi se strecoara pe inserat in curtea doamnei Jang, care intre timp primeste vizita regelui, insa este in scurt timp rapita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!