marți, 18 iunie 2013

Dong Yi-ep.6

Dong Yi se trezeste intr-o coliba, legata. Dupa ce se dezmeticeste putin il vede pe mesterul de clopotei si cand se apropie de el isi da seama ca este mort; fusese otravit. Gaseste in geanta acestuia o unealta cu care reuseste sa taie legaturile si cauta o modalitate de a scapa de acolo. Spontaneitatea si imaginatia fetei o scot din incurcatura si cu lucrurile pe care le avea la indemna confectioneaza un „dispozitiv modern” cu care reuseste sa rupa scandurile colibei si in acest fel sa evadeze.
Merge direct la politie si raporteaza crima numai ca atunci cand au ajuns cu totii la locul faptei, acesta fusese curatat de toate dovezile, iar oamenii legii nu au mai luat in serios declaratia fetei.
Incidentul cu Dong Yi pune pe jar tabara Vesticilor si Lordul Jung In-Kuk merge la Regina-mama sa ii dea raportul. Aceasta din urma decide sa ii faca o vizita Doamnei Jang pentru a vedea daca aflase ceva despre planul din ziua spectacolului organizat in cinstea micului print. Are loc un schimb de replici si mai ales de priviri inchizitoare intre cele doua femei din care fiecare trage cate o concluzie, Regina-mama este convinsa ca Doamna Jang nu stie nimic despre plan iar Doamna Jang isi da seama ca ceva ce o nelinistise pe Regina se intamplase.
Regina-mama


In oras este zarva mare deoarece se raspandesc printre oameni zvonuri conform carora va izbucni un razboi civil si ca atare toata lumea da navala in pravalii pentru a-si face provizii.
Datorita evenimentelor intamplate, umbra indoielii privind intoarcerea la palat a Doamnei Jang il face pe Oh Yun sa ii propuna unchiului sau sa ii intoarca spatele Doamnei Jang, dar acesta ii reteaza vorba facandu-l sa inteleaga ca sprijinind-o pe aceasta este singura cale pentru ca factiunea Namin sa supravietuiasca si, dandu-si seama ca Regina-mama este in spatele complotului, ia decizia sa gaseasca o solutie pentru a dezvalui acest lucru.
Dong Yi, in stilul caracteristic, incepe o investigatie proprie pentru a descoperi cum de s-a putut intampla discordanta muzicala ce a starnit atata valva.
Comandantul Poterei Seo Yong-Gi, citind in fiecare zi rapoartele tuturor posturilor de politie, da peste un raport ce i-a atras atentia si ii spune Regelui despre acest lucru. Regele considera ca acesta poate fi un punct de plecare spre aflarea adevarului si il desemneaza pe Comandant cu gasirea persoanei ce a declarat ca a vazut cadavrul mesterului de clopotei.
Dong Yi isi continua meticuloasa investigatia si decide ca este cazul sa mearga la casa mesterului de clopotei, gandindu-se ca ar putea gasi ceva care sa o ghideze catre urmatorul pas. Dar cand ajunge acolo, vede ca cei care au rapit-o luasera ceva din casa mesterului, iar curiozitatea o impinge sa ii urmareasca. Dong Yi isi aduce aminte ca, pe cand incerca sa evadeze din coliba, vazuse in geanta mesterului exact acelasi lucru pe care il furasera rapitorii din casa acestuia si se intoarce la coliba in speranta ca il va mai gasi acolo.
Dong Yi  si regele
Pe cand cerceta zona, aude zgomote si se ascunde. In coliba isi face aparitia nimeni altul decat Regele, care se afla in plimbarea lui nocturna, si, din intamplare, da exact peste lucrul pe care il cauta fata. Aude niste zgomote si decide sa se adaposteasca dand peste Dong Yi.
De aici incolo intalnirea celor doi este presarata cu momente comice. Reusesc sa scape din coliba si Dong Yi preia controlul exact asemeni unui detectiv cu experienta. Mai intai ii scoate sufletul alergandu-l prin padure pentru a scapa de rapitori, apoi Regele se prezinta ca fiind ofiter de la Prefectura si fata ii spune ca ea este cea care a descoperit cadavrul si ca se intorsese la coliba in cautarea acelei pietre confectionate din sare pe care o gasise si la criminali.

Cei doi se reintorc la locul pana unde ii urmarise Dong Yi pe rapitori. Aceasta ii da ordin „ofiterului” sa mearga la Prefectura si sa aduca soldati, iar ea intre timp va ramane acolo de paza si daca se intampla ceva le va tine ea piept oamenilor rai. Regele asculta ordinul, dar pe drum isi da seama ca nu o poate lasa singura si de aceea opreste un trecator dandu-i insigna regala de chemare la razboi pentru a fi inmanata Comandantului Seo.

Reusesc sa patrunda in curtea casei bandei de raufacatori si gasesc dovezile si anume pietrele de sare. Regele scapa din greseala saculetul pe jos, iar zgomotul ii pune pe amandoi in primejdie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!