vineri, 21 iunie 2013

Dong Yi-ep.9

Dong Yi isi da seama, o data ajunsa in piata, ca a uitat sa isi recupereze insemnul Fratiei din locul unde ii cazuse. Este insa luata de garzi pentru a fi interogata in legatura cu moartea negustorului de plante medicinale din Gurigae, ucis cu o seara in urma. Generalul Seo intervine pentru a o salva de la tortura, sperand ca ea era fata pe care o cauta de atata timp. Intrevederea o tulbura nespus pe Dong Yi, care decide sa nu ii dezvaluie adevarata ei identitate.
Regele Sukjong aude din nou trista melodie interpretata de Dong Yi la haegum, prin care aceasta isi manifesta suferinta de a-i fi pierdut pe cei dragi. Ulterior, medicii regali il convoaca pentru a-i spune ca nu au rezolvat problema tonicului reginei si incearca, in zadar, sa il convinga sa renunte sa mai faca cercetari in acest sens.
Intre timp, doamna Do, insotitoarea reginei-mama Myeoseong, o informeaza pe aceasta de faptul ca Dong Yi fusese cea care cumparase de la negustorul asasinat ierburi pentru doamna Jang. Regina-mama ii cere ministrului Oh sa afle cat mai multe despre aceasta intamplare, pentru a gasi noi probe impotriva concubinei. Acesta depune o plangere anonima la Biroul de Investigatii condus de temuta doamna inspector Bong.
Dong Yi este dusa cu forta la Birou, insa refuza sa spuna adevarul. Doamna Jang este hotarata sa-si recunoasca vina pentru a o salva pe nevinovata sclava, insa ministrul Oh si nepotul sau se angajeaza sa rezolve ei problema pentru ca pozitia concubinei la curte sa nu fie afectata. Regele Sukjong este curios sa afle motivul alertei de la curte, insa atentia ii este distrasa de medicul-sef care il informeaza ca a rezolvat problema tonicului, in care cineva pusese o planta extrem de toxica.
Dong Yi este pe punctul de a fi supusa torturii, dar este salvata la timp de doamna Jang, care isi marturiseste vina in fata doamnei Bong.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!