miercuri, 26 iunie 2013

Dong Yi-ep.17

La banchetul regal, regele Sukjong isi exprima public dorinta de a o numi pe doamna Jang concubina regala de rang 4. Furioasa la aflarea vestii, regina-mama e hotarata sa opuna rezistenta. Regele o viziteaza apoi pe doamna Jang in apartamentul ei, iar aceasta il anunta ca este insarcinata.
Regina-mama il preseaza pe rege sa anuleze ordinul de numire a viitoarei concubine si il indeamna sa isi aleaga o alta fata, cu aceleasi convingeri politice, fiind nelinistita la gandul ca regina-sotie nu avea mostenitori si ca doamna Jang ar putea fi insarcinata.
Mama doamnei Jang ii reproseaza fiicei sale ca nu a fost ea prima care sa afle vestea cea mare, insa doamna Jang o consoleaza, spunandu-i ca obtinerea titlului de concubina nu reprezinta decat inceputul ascensiunii ei la palat. Dregatorul Oh Tae-suk este bucuros de reusita doamnei Jang, insa ramane rezervat, intrucat la palat exista foarte multi adversari care trebuie eliminati. El are deja un plan, acela de a-l investi pe fratele doamnei Jang, Jang Hee Jae cu o functie mai mare. Intre timp, intre capitanul Seo si Jang Hee Jae are loc un conflict, pe motiv ca cel din urma isi parasise postul fara sa raporteze Biroului.
Regele Sukjong se strecoara in Biroul de investigatii pentru a o vedea pe Dong Yi, sub pretextul ca i-a adus o carte. Dong Yi se arata foarte surprinsa si remarca faptul ca regelui ii placea sa surprinda oamenii, amintind momentul numirii doamnei Jang, care starnise o foarte mare uimire printre cei prezenti la ospat. Incurcat, regele incearca sa se justifice ca a ales acel moment tocmai pentru ca el coincidea cu ziua de nastere a doamnei Jang. Fata il felicita pentru viitorul moştenitor si se asteapta ca el sa-i dezvaluie adevaratul motiv al vizitei la Birou, însa regele schimba repede vorba si pleaca.
Regina-sotie
A doua zi are loc ceremonia de numire a doamnei Jang , iar Dong Yi se furiseaza pentru a asista si ea. Un an mai tarziu, doamnele anchetator de la Biroul de investigatii perchezitioneaza apartamentele doamnelor de la curte pentru a confisca o multime de obiecte interzise. Dong Yi ii marturiseste fratelui Cheon-soo nemultumirea ei de a nu fi gasit amuleta-fluture, iar acesta o sfatuieste sa renunte sa o mai caute, pentru ca exista pericolul sa fie descoperit faptul ca ea era in realitate fata comandantului Fratiei Sabiei. Ea ii raspunde ca unicul ei motiv pentru care intrase la palat fusese tocmai acela de a le face dreptate celor dragi, care murisera nevinovati.
Fratele doamnei Jang (Jang Hee Jae) o viziteaza pe sora lui, care il felicita ca a devenit sef al Biroului de politie. Acesta o pune la curent cu faptul ca regina-mama se folosea de boala de care suferea pentru a-l manipula pe regele Sukjong, facandu-l astfel, sa evite numirea fiului concubinei drept print mostenitor. Regina-mama dorea ca fiul ei sa-si ia alta concubina, fapt amenintator pentru doamna Jang (acum cunoscuta cu numele de concubina regala Hee/Hui Bin)
Dregatorul Oh Tae-suk este si el de acord ca daca fiul concubinei nu va fi numit print mostenitor, toate eforturile depuse pana atunci se vor dovedi zadarnice. Fratele doamnei Jang vine cu ideea si isi ia angajamentul sa-i scurteze viata reginei-mama, iar dregatorul isi da acordul. Concubina o reintalneste dupa foarte mult timp pe Dong Yi, care se afla in plin proces de anchetare, si o invita la un ceai. Intr-unul din apartamente, cel al lui Yeong Sun(slujnica a consoartei Hui), Dong Yi descopera reteta pentru tonicul Baekchul. Intre timp, doamna anchetator Jung este chemata de regina-sotie, care ii incredinteaza o misiune secreta.
La ceai, doamna Jang ii marturiseste lui Dong Yi ca a subestimat-o si ca poate nu a facut bine ca i-a dat aripi sa zboare. Doamna Jung vrea ca Dong Yi sa se ocupe de sarcina secreta, aceea de a descoperi daca era ceva in neregula cu tonicul reginei-mama. Dong Yi accepta, dar e convinsa ca cineva incerca sa o denigreze iar pe concubina. Cu toate ca nu e gasit nimic in neregula in ce priveste tonicul reginei, starea acesteia se agraveaza. Dong Yi recurge la ajutorul lui Cheon-soo, insa nici el nu gaseste ceva suspect in ierburile pentru tonic, insa, gandindu-se mai bine, ajunge la concluzia ca ar putea fi o problema daca regina ia si tonicul Baekchul pe langa cel cu clopotei,iar Dong Yi isi aminteste ca a vazut reteta la Yeong Sun,slujnica consoartei Hui.
Yeong Sun este descoperita de Dong Yi in timp ce ii ducea medicului regal reteta pentru tonicul daunator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!