sâmbătă, 29 iunie 2013

Dong Yi-ep.27


Regele afla de la Capitanul Seo ca fratele Reginei o arestase pe Dong Yi si nu intelegea cum de a putut sa faca un asemenea gest, iar din acest motiv a dorit sa il cheme pe Jang Hee Jae pentru a primi niste raspunsuri. Capitanul Seo l-a oprit spunandu-i ca acum nu este momentul pentru interogatoriu, deoarece Comandantul Jang va gasi cu siguranta o scuza plauzibila si va scapa basma curata. Acum lucrul cel mai important era sa o gaseasca pe Dong Yi.

Regina isi aduce aminte din nou de lucrurile pe care i le spusese clarvazatorul Kim inainte sa devina consoarta regala si isi da seama ca persoana despre care o avertizase acesta era chiar Dong Yi. Aceasta descoperire o inversuneaza si mai mult spunandu-si ca lupta de abia acum a inceput si nu se va da in laturi de la absolut nimic pentru a-si pastra pozitia sociala.
Jang Hee Jae, imaginandu-si ca Dong Yi va veni in capitala, porunceste ca toate drumurile, docurile si portile Palatului sa fie pazite iar toti cei ce doresc sa intre vor trebui verificati cu foarte mare atentie, trebuia sa o opreasca pe fata cu orice pret sa ajunga in capitala.
Dong Yi si Sulhee se opresc, in apropierea capitalei, la casa unei prietene de-a curtezanei si asteapta vesti de la intendentul lui Sulhee in legatura cu evenimentele din capitala.

Cheon-soo, dupa ce observa ca toate locurile cunoscute unde s-ar putea ascunde Dong Yi sunt urmarite de catre oamenii lui Jang Hee Jae, se indreapta catre resedinta temporara a Capitanului Seo. Ajungand acolo vede niste barbati suspecti si, crezand ca sunt oamenii Comandantului Jang, porneste la atac si ii doboara cu multa usurinta. Din casa apare insusi Regele pe care Cheon-soo il ia la intrebari avand sabia indreptata asupra lui, dar apare Capitanul Seo care ii spune ca este intr-adevar Regele.

Situatia este clarificata si regele este uimit de abilitatile in lupta ale lui Cheon-soo si ii marturiseste Capitanului ca se simte mai linistit pentru ca un astfel de om capabil este in cautarea tinerei anchetatoare. Ii preda Capitanului Seo, Insemnul Special Regal, ceea ce dadea prioritate in fata oricarei legi sau ordin din tara, oricarei actiuni pe care o intreprindea Capitanul.

Dong Yi gaseste o metoda si reuseste sa intre in capitala deghizandu-se in baiat, dar planurile ei nu se opresc aici si incearca sa gaseasca o cale pentru a intra in Palat si a-l vedea pe Rege. Ii vine repede o idee si anume sa se dea drept spalatoreasa si ca atare merge la casa unei doamne de la Curte ce se ocupa cu selectia fetelor pentru aceasta meserie si astfel reuseste sa intre in Palat.

Regina a gandit un plan ce avea sa o distruga pe Inhyeon si factiunea ce o sustinea si astfel sa inlature si remuscarile pe care le simtea Regele fata de detronarea acesteia. Si-a inscenat o tentativa de asasinat pe care mai apoi sa o puna pe seama Reginei detronate, momentul ales fiind la Ceremonia viermilor de matase. Inainte de aceasta ii trimite o scrisoare fratelui sau in care ii spune ce are de gand sa faca sustinand ca prefera sa isi piarda viata decat sa piarda pozitia sociala obtinuta cu atatea eforturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!