luni, 1 iulie 2013

Dong Yi-ep.31


Dregatorul Oh Tae-suk protestează vehement in fata regelui si a dorintei sale de a o face pe Dong Yi doamna speciala de la curte, numind-o criminala care a comis nenumarate faradelegi, pe langa faptul ca parasise palatul. Vestea ca Dong Yi a devenit doamna de onoare de rang inalt care se bucura de gratiile regelui se raspandeste repede.

Dong Yi nu intelege ce i se intampla, iar regele ii cere marelui sambelan sa il ajute sa ii explice situatia fetei si ii marturiseste ca procedase astfel ca sa o protejeze. Marele sambelan il sfatuieste sa ii marturiseasca acesteia exact ceea ce simte.
Dong Yi,dupa ce afla rangul pe care il are,ii spune regelui ca nu trebuie sa ii minta pe toti in legatura cu faptul ca ea ar avea o relatie cu regele,insa Sukjong ii marturiseste lui Dong Yi ca nu este o minciuna acest fapt,si ca el o iubeste,daruindu-i cu timiditate doua inele de jad.


Seful Hwang si Yong-dal sunt pe cale sa fie arestati pentru ca dadeau tarcoale la palat, dar sunt eliberati la interventia lui Dong Yi, care ii pofteste in apartamentul ei provizoriu, daruit de rege. Cei doi se bucura pentru ea, cum este si cazul doamnei anchetatoare sefe, doamna Jung, care vine sa o vada si sa o imbarbateze in privinta noului statut.

Nepotul lui Oh Tae-suk unelteste impotriva lui Dong Yi, cautand sa gaseasca lucruri compromitatoare din trecutul ei. Cheon-soo sufera enorm din cauza deciziei luate de rege. El cere sa fie primit de rege, pentru a afla de la acesta care erau sentimentele lui reale pentru Dong Yi. Regele ii marturiseste ca ceea ce il ingrijora era posibilitatea ca fata sa fie indragostita de un alt barbat. Dong Yi ii marturiseste, la randul ei, “fratelui” ca nu stie daca sa accepte noul statut sau nu, temandu-se ca intr-o zi adevarata ei provenienta va iesi la iveala. Cheon-soo ii propune sa fuga departe si sa fie din nou asa cum era ea inainte de a-l fi cunoscut pe rege, insa Dong Yi ezita.

Regina se duce la Marele Palat si ii propune regelui sa faca o intelgere: ea sa aiba grija ca incurcatura in care se afla Dong Yi sa fie rezolvata, iar el sa il elibereze, in schimb, pe Jang Hee Jae. Capitanul Seo il sfatuieste sa il destituie pe Jang Hee Jae din postul de comandant, urmand ca de restul sa se ocupe el. Majestatea sa e disperat sa vada ca Dong Yi l-a parasit si pleaca in cautarea ei.

Aflat la casa unde Dong Yi copilarise, Cheon-soo arde ultimele dovezi ale existentei Fratiei Sabiei, pentru ca nimeni sa nu mai incerce sa o gaseasca si sa-i faca rau, pentru ca ea sa poata trai linistita alaturi de rege.

Dong Yi se retrasese pe muntele unde ii fusese ucisa familia, pentru a-i aduce ofrande. Regele o gaseste si, impreionat de suferinta ei pe care nu o intelege, ii cere fetei sa-i spuna ce are pe suflet. Dong Yi il imbratiseaza si isi marturiseste si ea afectiunea pentru el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!