miercuri, 3 iulie 2013

Dong Yi-ep.33

Dong Yi, de acum Doamna Cheon, nu se teme sa ii marturiseasca reginei convingerea sa ca destinul a facut ca ea sa ajunga intr-o astfel de pozitie si ca obiectivul ei principal este apararea adevarului si a celor nevinovati, acuzati pe nedrept de-a lungul istoriei. Regina o considera o naiva si ii atrage atentia asupra faptului ca nu va putea tine piept puterii, care nu inseamna nicidecum adevar si dreptate. Ea ii pune la dispozitie doamnei un timp limitat pentru a afla cine era vinovat de scandalul de la curte provocat de boala, urmand ca ea sa fie facuta vinovata daca nu reusea sa afle.

Doamna Cheon merge impreuna cu insotitoarele sale la doamna anchetatoare-sef pentru a-i cere explicatii in legatura cu boala misterioasa de la palat. Cea care se afla de fapt in spatele acestei povesti era doamna Yoon, mama reginei, care vroise sa o faca pe doamna Cheon responsabila pentru tot. Regina isi cearta mama ca a pus in pericol viata printului mostenitor si ca a subestimat-o pe Dong Yi si ii spune ca a luat hotararea sa actioneze de acum incolo singura, chiar daca pozitia de regina ii revenise ca o consecinta a lucrurilor murdare pe care altii le facusera pentru a o propulsa pe ea. De asemenea, ea considera ca solutia de a scapa de Dong Yi nu este asasinarea ei, ci a-l face pe rege sa-si piarda increderea in ea.

Regele o viziteaza pe Dong Yi care ii spune ca problema bolii care le afectase doar pe insotitoare era o chestiune ce tine de Curtea interna, pe care ea o va rezolva singura. Oamenii nepotului lui Oh Tae-suk cauta de zor informatii cu privire la trecutul lui Ceon-soo si al lui Dong Yi si descopera ca fata nu fusese de la inceput sclava la Biroul de Muzica. Lipsa informatiilor cu privire la trecutul ei ii trezeste suspiciuni si dregatorului Oh Tae-suk, care este sigur ca ea are ceva de ascuns. Directorul Biroului de Muzica alaturi de fiul sau ii cheama pe seful Hwang si pe Yong-dal la un ospat, sperand sa afle ceva despre Dong Yi.

Regele afla ca solii chinezi au trecut prin Uiju si se intreaba cu surpindere care este motivul vizitei lor. Nobilul invatat care o ajutase pe Dong Yi sa scape de Jang Hee Jae ii marturiseste lui Cheon-soo ca are ambitii mari si ca are de gand sa o roage pe Dong Yi sa il ajute. Ae-Jong se imbolnaveste si ea, spre disperarea doamnei Cheon care nu intelege ce se intampla. Observand ca una dintre servitoarele de la bucataria regala avea o rana pe mana, doamna Dong Yi isi da seama ca, de vreme ce nimeni de la bucatarie nu se molipsise cu ciudata boala, intrucat cele care lucrau acolo nu aveau voie sa se dea cu nimic pe piele, era ceva in neregula cu cosmeticele folosite de doamnele de la Curtea interna.

Regina este surpinsa sa auda ca doamna Cheon a descoperit ca problema venea de la Biroul de cosmetice, mai precis de la pudra produsa aici care fusese inlocuita cu o alta, daunatoare.

Doamna Cheon este insa chemata de doamna anchetatoare-sef Yu la Biroul de Investigatii, pentru ca depasise termenul-limita impus de regina pentru solutionarea misteriosului caz. Regele este pus in tema cu faptul ca principala suspecta era doamna Yoon, insa regina nascoceste o minciuna si spune ca de fapt mama sa a ajutat la prinderea celor vinovati, iar regele cade inca o data in capcana ei.Regina ii atrage inca o data atentia doamnei Cheon ca palatul nu este un loc al lucrurilor corecte, ci un loc in care lucrurile nedrepte sunt facute sa para corecte. Jang Hee Jae este chemat de urgenta de rege, in legatura cu solii chinezi care venisera de fapt sa comunice recunoasterea oficiala a printului mostenitor de catre China. Cheon-soo, impreuna cu capitanul Seo, ii fac o vizita doamnei Cheon, avertizand-o ca recunoasterea printului de chinezi insemna o mult mai mare putere concentrata in mainile reginei si a rudelor ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!