miercuri, 3 iulie 2013

Dong Yi-ep.34


Emisarul chinez soseste la palat aducand recunoasterea oficiala a Dinastiei Qing pentru printul mostenitor, lucru ce ii face pe cei din Factiunea Namin sa jubileze de fericire la gandul nemarginitei puteri pe care o vor dobandi, iar adversarii lor devin tot mai ingrijorati ca acum vor pierde sansa de a o ajuta pe Inhyeon sa revina la palat.
Doamna Cheon afland si ea despre acest lucru doreste sa mearga la rege pentru a-i povesti despre planul pe care l-a avut Jang Hee-Jae pentru a grabi recunoasterea oficiala. Comandantul Seo o opreste spunandu-i ca acest lucru va avea menirea sa o puna in mare pericol, iar acest fapt il va ingrijora foarte tare pe rege si mai mult decat atat, acum ea nu mai este responsabila doar pentru propria persoana, ci pentru toti cei care ii stau alaturi asa ca inainte sa faca un gest impulsiv trebuie sa se gandeasca foarte bine.

Jang Hee-Jae se afla iar intr-o mare incurcatura. Emisarul chinez il santajeaza aducandu-i la cunostinta ca, asa cum a obtinut recunoasterea oficiala asa o poate retrage, deci ar fi bine sa gaseasca urgent arhiva de inregistrari originala si sa i-o predea altfel va fi nevoit sa ii destainuie regelui despre intelegerea lor. Pe cand iesea de la resedinta chinezilor il ia in primire Shim Woon-Taek, care nu il lasa o clipa linistit, dupa ce a primit o asemenea veste, si mai adauga sare pe rana raspunzand amenintarilor lui Jang spunandu-i ca acum persoana lui este de neatins deoarece are sustinatori puternici si anume chiar pe conducatorul natiunii.

Regele il roaga pe Shim Woon-Taek sa ramana alaturi de Doamna Cheon si sa o sustina. Majestatea sa ii spune ca a citit toate petitiile pe care le facuse de-a lungul timpului si si-a dat seama ca este un om foarte inteligent ce pune pasiune in lucrurile pe care le face si de aceea il considera a fi potrivit pentru a o sprijini pe Doamna Cheon si de a-i oferi o parte din puterea sa.

Din cauza faptului ca Oh Tae-Poong impreuna cu fiul sau nu reusisera sa ii descoase pe cei doi prieteni muzicieni ai Doamnei Cheon in legatura cu trecutul acesteia, regina recurge la un plan desavarsit. Decide ca a sosit momentul sa o numeasca oficial consoarta regala pe Dong Yi. Procedura de dinaintea numirii consta in analizarea arborelui genealogic al persoanei in cauza. Acest lucru o face pe Dong Yi sa fie extrem de nelinistita deoarece adevarul despre trecutul ei poate iesi la suprafata spulberandu-i toate sansele de a ramane la palat. Cheon-Soo o asigura ca totul va fi bine deoarece el deja pregatise ceva pentru acest eveniment, doar ca nu s-a asteptat sa fie atat de repede.

Shim Woon-Taek, cu ajutorul Domnei Cheon, reuseste sa obtina o intrevedere cu emisarul chinez si astfel sa afle ca Jang Hee-Jae este in cautarea originalului documentului dorit de chinezi si deocamdata el nu stie unde se afla ceea ce le ofera o ultima sansa de a scoate adevarul la suprafata.
Dupa o intalnire cu mult indragita strengarita „Poongsan”, regele isi da seama ca o framanta anumite evenimente ce au avut loc in trecut si nu i le poate destainui, asa ca il cheama pe Comandantul Seo poruncindu-i sa cerceteze trecutul ei. Banuiala Regelui era ca tatal si fratele fetei fusesera ucisi de un nobil deoarece sclavi fiind au fugit si desi fuga unui sclav este considerata un delict atata timp cat nu este vorba despre inalta tradare atunci orice faradelege poate fi trecuta cu vederea. In momentul in care Majestatea sa ii spune ca a gasit-o pe Dong Yi pe o stanca de pe Muntele Obong acolo unde comemora aniversarea mortii tatalui si fratelui ei, Comandantul Seo isi da seama ca cea pe care o sustinea poate fi chiar fata celui care il ucisese pe tatal lui in urma cu multi ani.
Aceasta veste il indeamna sa mearga la Doamna Cheon si sa o intrebe direct daca ea este Choi Dong Yi, fata conducatorului Fratiei Sabiei, intrebare care o lasa impietrita pe Doamna Cheon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!