duminică, 7 iulie 2013

Dong Yi-ep.36Regina ii ordona Doamnei Cho sa aiba grija ca absolut nimeni sa nu plece de la banchet, insotitoarele reginei folosind drept scuza faptul ca fetele din suita doamnei Cheon fiind pentru prima data la un banchet oficial trebuie sa asiste pentru a capata experienta.
Planul pe care il concepusera regina si fratele ei decurgea exact asa cum se asteptau, comandantul Seo trimisese toata garda regala la banchet, doamna Cheon impreuna cu insotitoarele sale erau si ele prezente lasand doar trei fete la resedinta acesteia de care au scapat foarte usor folosind drept pretext faptul ca obiectele necesare numirii doamnei Cheon ca si consoarta regala sunt gata si trebuiesc luate de la Biroul de Investigatii.

Doamna anchetator sef Yu impreuna cu cele doua tinere anchetatoare incep sa cotrobaie prin odaile doamnei Cheon pentru a gasi documentele dorite de chinezi. Sunt surprinse de o insotitoare a doamnei Cheon ce se intorsese pentru a sta de paza la resedinta acesteia, dar este luata in primire de doamna anchetator sef Yu care le ordona subalternelor ei sa aiba grija si sa o faca disparuta. In acelasi timp oamenii lui Jang Hee-Jae rascoleau fiecare coltisor din casele lui Shim Woon-Taek, Cheon-soo precum si cea a comandantului Seo.
In cele din urma, doamna anchetator sef Yu gaseste coltul secret din resedinta doamnei Cheon, unde erau ascunse documentele si i le preda reginei.

Emisarul chinez ii spune regelui ca poate intra in posesia unor dovezi care atesta faptul ca a fost intarita securitatea la granite si ca acest lucru nu poate fi ignorat. Regele il asigura ca daca va putea furniza dovezi, atunci ii va permite sa inspecteze frontiera, dar in cazul in care nu vor putea face acest lucru vor trebui sa suporte consecintele pentru insulta adusa atat lui cat si poporului. Emisarul chinez nu se lasa mai prejos explicandu-i Majestatii sale ca si reciproca este valabila, in cazul in care acesta are dreptate atunci si Joseon va trabui sa suporte consecintele.

Shim Woon-Taek este adus in fata lui Oh Yoon si pe cand acesta se pregatea sa il execute apare Cheon-soo impreuna cu soldatii din garda regala, arestandu-i pe raufacatori. Jang Hee-Jae s-a intalnit cu Lordul Jin pentru a-i inmana Arhiva de Inregistrari dar sunt inconjurati de garda regala, iar Hee-Jae in disperare de cauza doreste sa dea foc documentelor astfel scapand de dovezile incriminatoare. Este insa oprit la timp de catre soldati.
Planul simpaticului nobil „fost” exilat a permis arestarea celor pe care ii vanau de mult timp. In primul rand, acesta s-a lasat rapit, apoi le-a fost permis anchetatoarelor sa gaseasca Arhiva de Inregistrari, toata garda regala fusese detasata la banchet – toate aceste lucruri fusesera facute pentru a oferi reginei si oamenilor sai un sentiment de incredere ca totul decurgea conform planului lor. Dar, de aceasta data, „razboiul” dintre geniile planurilor minutios elaborate a fost castigat de tabara lui Shim Woon-Taek.

Comandantul Seo ii prezinta faptele regelui caruia nu ii vine sa creada ca ministrii si alti oameni cu functii inalte au fost in stare sa isi vanda tara pentru a obtine ceea ce isi doreau. Dar cel mai tare il doare faptul ca si regina a fost implicata in aceste actiuni. De aceea, porunceste ca toti cei care au fost arestati sa fie torturati pana cand vor marturisi cine a mai fost implicat. Acest lucru nu se intampla insa, toti dandu-si seama ca singura modalitatea prin care factiunea Namin va supravietui este ca regina sa ramana la palat.

Doamna Cheon le spune comandantului Seo si lui Cheon-soo ca va incerca sa faca in asa fel incat sa o incrimineze pe regina, in cazul in care niciunul dintre cei interogati nu marturisea implicarea ei in toate faradelegile comise.
Doamna anchetator sef, Si-Bi si Eun-Geum sunt arestate pentru ca au perchezitionat fara permisiune resedinta doamnei Cheon.

Doamna Cheon ii face o vizita reginei si ii spune ca pentru a o incrimina nu are nevoie de marturisirea nimanui si ca de fapt chiar ea, regina, isi va marturisi toate crimele. Asa cum a reusit sa o salveze cu multi ani in urma, asa va reusi sa o incrimineze acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!