marți, 9 iulie 2013

Dong Yi-ep.37

Shim Woon-Taek il informeaza pe rege ca exista dovezi care o incrimineaza pe regina, aceasta veste avand darul de a-l soca si intrista.
Modalitatea prin care s-a demonstrat fara urma de indoiala ca regina impreuna cu doamna anchetator-sef Yu au furat Arhiva de Inregistrari le este descrisa celor doua, pas cu pas, de catre doamna Cheon respectiv doamna Jung. Metoda folosita a fost aceeasi pe care Dong Yi a utilizat-o pentru a-i demonstra nevinovatia doamnei Jang, pe atunci, in momentul in care fusese acuzata pe nedrept de tentativa de asasinare a reginei-mama.

Tocmai in momentul in care regina se afla intr-o adevarata criza de isterie apare regele care o priveste cu durere si uimire pe cea care odata a fost favorita lui, daruindu-i toata dragostea sa. Regina se napusteste asupra lui cu un discurs lacrimogen incercand sa il convinga de faptul ca este un complot ce o are drept tinta, dar sotul sau o intrerupe brusc rugand-o cu un glas sfasietor sa nu il oblige sa o vada schimbata in acest fel deoarece nu poate suporta. Vorbele Majestatii sale au facut-o pe regina sa se prabuseasca izbucnind in plans.


Regele ii porunceste comandantului Seo sa ii aresteze pe toti membrii Factiunii Namin care faceau parte din Guvern si daca in urma investigatiei se afla ca au luat parte la acest incident sau la cele din trecut, vor fi aspru pedepsiti.

Shim Woon-Taek este prezentat de catre dregatorul Jung In-Kuk reginei detronate, Inhyeon, ca omul care a ajutat-o pe doamna Cheon. Acesta ii spune lui Inhyeon ca va veni o vreme in care vor trebui ca toti sa isi uneasca fortele deoarece aceasta isi va ocupa in curand locul ce i se cuvine de drept.

Dregatorul Oh Tae-Suk, pentru a proteja Factiunea Namin si pentru a crea pe viitor o alta oportunitate pentru regina, se vede nevoit sa isi retraga sprijinul pe care i-l acorda acesteia dar asigurand-o ca acest abandon nu va fi pentru totdeauna si sfatuind-o ca ar trebui sa mizeze pe faptul ca este mama printului mostenitor.
Mai mult decat atat, dregatorul trimite un mesaj doamnei anchetator-sef Yu prin care ii porunceste sa marturiseasca faptul ca toate lucrurile de care era acuzata au fost facute la ordinele reginei, ea neavand habar ca este vorba de un document atat de important precum Arhiva de Inregistrari. Aceasta marturisire falsa a fost facuta in prezenta lui Jang Hee-Jae care era aproape in pragul unei crize de nervi urlandu-i tot felul de amenintari femeii.

Regina decide sa joace singura carte pe care o mai avea la dispozitie si ca atare stabileste o intalnire cu sotul sau. Asul pe care miza regina era chiar fiul ei, ce tocmai fusese numit print mostenitor, si de aceea il intreaba pe rege daca are de gand sa o inlature din aceasta pozitie astfel punand in pericol viitorul baiatului.

Dupa o mica perioada in care a fost framantat de ganduri, regele convoaca Guvernul pentru a le prezenta membrilor decizia sa in legatura cu acest incident. Astfel Jang Hee-Jae, Oh Yoon si ajutorul sau vor fi deposedati de titluri si averi si exilati, dregatorul Oh Tae-Suk impreuna cu ceilalti ministrii vor fi deposedati de functii si titluri nobiliare, iar regina avea sa fie detronata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!