marți, 9 iulie 2013

Dong Yi-ep.38

Episodul de maine,09.07.2013

Mama consoartei Hui,d-na Yoon
Din consideratie pentru printul mostenitor, regina nu a fost trimisa in exil ci i s-a permis sa ramana la palat, dar a fost retrogradata la rangul pe care il avea inainte si anume Consoarta Regala Hui.

Jang Hee-Jae este transportat spre insula unde isi va ispasi pedeapsa, iar cele care i-au tinut companie pe toata durata drumului au fost furia si disperarea, racnind amenintari adresate tuturor celor care i-au stat in cale dar si chemand-o zadarnic pe sora sa.

O multime de oameni cu sangele infierbantat dupa aflarea faradelegilor comise de Jang Hee-Jae dau buzna in casa acestuia distrugand tot ce le statea in cale si netinand cont de urletele disperate ale mamei tradatorului.


I se reda titlul de regina lui Inhyeon, iar revenirea acesteia la palat este plina de emotii, lacrimi si bucurie. Stand de vorba cu doamna Cheon, regina ii spune ca ii va da puterea sa reziste in fata consoartei Hui, care inca mai locuia la palat si puterea de a-si indeplini visele. Aceasta se referea la autoritatea asupra Biroului de Investigatii.
Marele Sambelan
Doamna Cheon reorganizeaza Biroul de Investigatii si o avanseaza pe doamna Jung, devenind astfel doamna anchetator-sef iar Jung-Im devine doamna la Curte de rang 5. Cele doua tinere anchetatoare care se aflau in arest, au fost eliberate si li s-a permis sa se reintoarca la Birou dar in functia de insotitoare de rang 9. O decizie neasteptata este cea legata de doamna Yu care de asemenea este primita inapoi, dar bineinteles primind o functie mai mica si anume doamna la Curte de rang 5. Dong Yi motiveaza alegerea facuta spunand ca, desi stie ca exista posibilitatea ca doamna Yu sa calce stramb din nou, toti oamenii au dreptul la a doua sansa si de acum alegerea drumului pe care o va apuca este in mainile ei.

Marele sambelan are darul de a-i citi gandurile regelui si astfel il face sa se intimideze si sa se fastaceasca atunci cand vorbeste deschis despre ele. De aceasta data a reusit sa intuiasca faptul ca Majestatea sa dorea ca doamna Cheon sa ramana insarcinata. Dupa mimica extrem de simpatica a regelui, ce exprima stanjeneala, ii povesteste marelui sambelan ca avusese un vis in care i s-a aratat un dragon ce zbura. Auzind acestea, marele sambelan se bucura nespus spunandu-i regelui ca un asemenea vis inseamna nastere. Entuziasmat de interpretarea visului, Majestatea sa ii face o vizita doamnei Cheon si incearca, prin metode ocolite, sa afle daca aceasta a avut vreun simptom ce indica o posibila sarcina.

Raspunsurile strengarului Poongsan il dezamagesc, dar isi recapata repede entuziasmul in momentul in care Dong Yi ii spune ca la un moment dat i-a fost pofta de ceva ce mancase in urma cu mult timp. Era vorba despre terciul de ovaz pe care cei de la Biroul de Asistenta Sociala il imparteau saracilor. Cei doi se indreapta spre acel loc, dar cand ajung acolo constata ca resursele Biroului respectiv nu erau gestionate asa cum trebuie motiv pentru care terciul de ovaz nu ajungea niciodata pentru toti sarmanii. Regele, vazand ce se intampla, se infurie ingrozitor si dupa ce ii demite pe cei vinovati decide ca este cazul sa se implice mai mult in astfel de cazuri si sa nu mai creada tot ce ii scriau ministrii in rapoarte.

Vine si ziua numirii doamnei Cheon ca si Consoarta Regala de rangul 4 Jong,Sukwon si se pare ca o bucurie nu vine niciodata singura. Visul Regelui s-a dovedit a fi o premonitie deoarece medicul regal le da o veste ce ii bucura pe toti si anume, doamna Cheon este insarcinata.

Dong Yi in ziua numirii sale ca Sukwon

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!