miercuri, 10 iulie 2013

Dong Yi-ep.39Un an mai târziu, regele Sukjong este atat de fericit sa aiba un fiu, incat nu pierde nici o ocazie sa il vada, imediat ce-si termina indatoririle.

Consoarta Hui este extrem de furioasa sa vada ca mama ei recurgea la practici malefice pentru a le face rau Consoartei Sukwon si fiului acesteia, insa este hotarata sa actioneze la momentul potrivit pentru ca pozitia Printului mostenitor sa nu fie afectata.

Regina decide schimbarea actualului Print mostenitor cu prinţul Consoartei Cheon, in ciuda originii umile a acesteia si este sprijinita de Shim Woon-Taek. Regele hotaraste de comun acord cu Sukwon sa ii dea fiului lor numele de Young Soo (“Viaţă Lungă”), dar aceasta doreste amanarea botezului la cele 100 de zile ale printului, pe motiv ca dorea infiintarea unui Birou de Ajutor Social cu fondurile destinate celebrarii acelui eveniment. Regina ii da acceptul, impresionata de faptul ca Dong Yi isi facea reale griji cu privire la situatia critica a populatiei afectate de foamete si saracie.

Doamna Bong si Ae-Jong,insotitoarele consoartei Sukwon sunt revoltate ca trebuie sa faca terci de ovaz pentru saraci in loc sa aiba parte de o petrecere inchinata celor 100 de zile ale Printului. Intre timp, Consoarta imbraca straiele unei doamne anchetatoare,caci toate doamnele anchetatoare au fost puse sa ajute la impartirea mancarii. Un barbat misterios trece prin fata ei, scapand insemnul Fratiei Sabiei, insa se face nevazut. Directorul Biroului de Ajutor este asasinat in plina zi in timp ce inspecta depozitul de grane, iar regele primeste un manifest in care ii sunt contestate bunele intentii de a ajuta populatia.

Consoarta Cheon il cheama urgent pe Cheon-soo pentru a-i arata bentita Fratiei, spunandu-i ca il vazuse in treacat pe ucigas, care o scapase pe jos. Cheon-soo este sigur ca Fratia nu s-a reunit si ca nu ar fi capabila de asemenea lucruri. Isi face aparitia Jang Mu-Yeol, fiul inspectorului ucis pe raul Inam, Jang Ik-Hun, in calitate de nou Guvernator al Prefecturii, fiind si foarte apreciat de rege. Revederea dintre Jang Mu Yeol si capitanul Seo este una foarte placuta, iar cel dintai este ferm convins ca Fratia Sabiei nu se afla in spatele asasinatelor ce ii vizau pe nobili. In realitate, Guvernatorul era inteles cu Consoarta Hui, care ii incredintase in secret toata puterea Sudistilor.
Au loc doua noi crime simultane, in care victime sunt al treilea ministru al justitiei  si un inspector guvernamental, iar Cheon-soo capata permisiunea capitanului Seo sa investigheze. Consoarta Cheon isi aminteste de semnele facute de inspectorul ucis in trecut, pe care inca nu le descifrase, desi Shim Woon-Taek descoperise ca sunt niste cifre chinezesti. Regina o lasa pe Consoarta sa plece intr-o asa-zisa vacanta in afara Palatului, iar Consoarta Hui nu intelege motivul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!