luni, 15 iulie 2013

Dong Yi-ep.43

Episodul de maine,16.07.2013

Regele ramane uluit atunci cand o surprinde pe mult iubita lui consoarta incercand sa il ajute sa fuga pe conducatorul Fratiei Sabiei. Jang Mu-Yeol o aduce pe Dong Yi la sediul Biroului Prefecturii pentru a o interoga. Comandantul Seo si Cheon-soo nu sunt lasati sa o vada pe Dong Yi acest lucru reusind sa il infurie pe fratele Consoartei care scoate sabia amenintator catre garzi. Spre norocul lui, nu era singur astfel Comandantul il readuce cu picioarele pe pamant.

Regele a ramas tintuit locului pentru o buna bucata de vreme fiind inca in stare de soc pana cand Marele Sambelan il informeaza ca Dong Yi a fost dusa la Biroul Prefecturii. De abia in acel moment reactioneaza si ii porunceste Sambelanului sa il aduca fie pe Cheon-soo, fie pe Comandantul Seo, fie pe oricine numai sa ii spuna cineva ce s-a intamplat.

Jang Hee-Jae, avand un zambet larg si satisfacut pe fata, da fuga catre apartamentele surorii lui pentru a-i prezenta raportul evenimentelor. Pe cand Hee-Jae ii povestea cu sufletul la gura tot ce se intamplase, Consoarta Hui isi aduce aminte de o conversatie pe care o avusese cu Jang Mu-Yeol. Acesta ii spusese ca informatia pe care o detineau in legatura cu originea Consoartei Sukwon este suficienta pentru a o elimina insa Consoarta Hui avea alte planuri. Ii ordona lui Mu-Yeol sa faca tot posibilul ca Dong Yi sa il ajute pe seful Fratiei sa scape chiar atunci cand Majestatea Sa se afla in inspectia secreta prin capitala tocmai pentru ca acesta sa o vada cu ochii lui. Cu o privire rece si un glas aspru ii destainuie ca si-ar dori ca acel moment de tradare sa i se intipareasca Regelui in minte pe vecie.


Comandantul Seo doreste sa mearga la Palat pentru a-i povesti Regelui despre tot ce se intamplase, dar este oprit de Cheon-soo care il implora in genunchi sa nu uite de rugamintea pe care a avut-o Consoarta Sukwon si sa indure toata suferinta pe care aceste evenimente i-o provoaca.

Consoarta Sukwon isi da seama ca ceea ce se intamplase a fost un plan pus la punct de catre Consoarta Hui si Jang Mu-Yeol si il „linisteste” pe acesta spunandu-i ca le va da tot ce vor dar prima data va vorbi cu Majestatea Sa.
Dong Yi ajunge la Marele Palat chiar in momentul in care Cheon-soo se pregatise sa ii povesteasca tot Regelui. Marturisirea Consoartei Sukwon este abrupt intrerupta de tipatul Regelui. Il cheama pe Marele Sambelan si ii urla frenetic sa o duca la palatul ei pe Dong Yi. Consoarta Sukwon incearca din rasputeri sa para rece si dura si le ordona insotitoarelor sa isi adune lucrurile si sa paraseasca apartamentele,iar celor doua doamne anchetatoare sa se intoarca la Biroul de Investigatii si sa nu mai vina niciodata la resedinta sa,insa toate doamnele o implora in genunchi sa nu le alunge,caci lor nu le pasa de ceea ce a facut ea si ca o vor sluji indiferent de urmarile faptelor ei.Daca totusi le va alunga,ele vor spune ca au stiut mereu cine este si vor cere sa fie pedepsite(mi-au dat lacrimile...) 
Ministrii se aduna in fata Marelui Palat si ii cer Regelui sa o pedepseasca pe Consoarta Sukwon pentru faradelegile pe care le-a comis.
Regina Inhyeon ii face o vizita Consoartei Hui. Avem ocazia sa o vedem intr-o ipostaza noua si anume tinandu-i Consoartei Hui un discurs plin de curaj aducandu-i la cunostinta faptul ca de acum nu mai este o marioneta si ca nu ii va permite sa o faca sa sufere pe Dong Yi.Regele merge la inchisoarea unde este incarcerat Ge Dwo Ra si afla de la acesta tot adevarul despre incidentul din trecut si anume aruncarea vinei pe umerii Fratiei Sabiei iar mai tarziu, Shim Woon-Taek ii spune si faptul ca a fost un complot pus la cale de Dregatorul Oh Tae-Suk.


Majestatea sa ii spune lui Dong Yi ca acum stie si intelege de ce a trebuit sa moara tatal ei, iar toata vina este in totalitate a lui pentru faptul ca oamenii de conditie umila au avut atat de mult de suferit si pentru ca a oprit-o sa ii spuna adevarul atunci cand a vrut sa o faca. Apoi ii promite ca va avea grija sa nu mai sufere niciodata si o implora sa minta atunci cand va fi interogata, dar ea refuza pe motiv ca nu doreste sa ii intineze reputatia doar pentru a-si salva viata. Aceste vorbe l-au facut pe Rege sa isi iasa din minti replicandu-i ca nu ii pasa de faptul ca este Rege sau daca va fi considerat cel mai mare prostanac din lume atata vreme cat va reusi sa o protejeze;ba mai mult decat atat,i-a spus ca nu poate renunta la ea, nu o poate pierde.


Regele ii interzice lui Jang Mu-Yeol sa o investigheze pe Dong Yi, dar acesta refuza spunand ca stie ca risca sa fie demis sau pedepsit dar este un supus loial si isi va face datoria(ce prefacut)
Un alt plan este nascocit pentru a profita de bunatatea si simtul dreptatii pe care le poseda Consoarta Sukwon. Insotitoarele sale, cele doua doamne anchetatoare si Cheon-soo sunt arestati acest lucru obligand-o pe Dong Yi sa mearga la Biroul Prefecturii asa cum dorea Jang Mu-Yeol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!