miercuri, 17 iulie 2013

Dong Yi-ep.45

Episodul de maine,18.08.2013

Pentru vizionarea episolului pe internet,click aici


La banchetul regal organizat in cinstea emisarului chinez, printului mostenitor (fiul Consoartei Hee Bin) i se face rau. Medicul Nam o anunta pe mama acestuia ca tonicele nu aveau nici un rezultat asupra Printului si ca, daca el nu isi revine, exista riscul sa nu poata avea vreodata urmasi. Reginei i se pare foarte straniu faptul ca Hee Bin refuza ajutorul medicului regal si ca apela de cateva luni bune la medicul Nam (un om cu un statut mediu) in ce priveste ingrijirea Printului.

Jang Hee-Jae isi ia angajamentul sa gaseasca planta care putea sa il vindece pe Print in China, de vreme ce nu exista in regatul Joseon. Consoarta Hee Bin se teme insa ca Printul nu va mai urca pe tron daca regele va afla ca nu poate avea mostenitori si ca el va fi inlocuit cu fiul Consoartei Sukwon. Jang Hee Jae este convins ca acest lucru nu se va intampla, de vreme ce regele nu a mai vrut sa stie nimic de ea de sase ani.

Regele se gandeste la Consoarta Sukwon, iar aceasta se gandeste si ea la el, in vreme ce micul Geum se invinovateste pentru ca i-a amintit mamei lui de greselile pe care ea le-a comis si care au indepartat-o de cel iubit. La scoala, copiii de nobili rad de micul Geum,din cauza ca era imbracat in straie de copil umil si din cauza ca mama lui fusese alungata de la palat,dar si pentru ca dormea la ore. Baiatul le demonstreaza insa acestora si invatatorului ca  ca mama lui este o femeie inteligenta,care l-a invatat deja "Invatatura Elementara"(de aia dormea el,ca s-a plictisit de cartea asta).Pe langa asta,el a recitat si din "Marile Invataturi" si din "Doctrina Caii de Mijloc",carti foarte grele,ce cauzau probleme si carturarilor ce se pregatesc pentru examenul civil,lasandu-i pe toti cu gura cascata.
Geum fuge de acasa si se strecoara in palat la un banchet organizat de rege pentru copiii umili.El il confunda pe tatal sau cu Printul Mostenitor si este pe cale sa ii spuna acestuia ca si el este fiul regelui, insa e intrerupt de Consoarta Hee Bin, care, revoltata de indrazneala copilului, porunceste garzilor sa il bata zdravan.

Printul insa intervine si aplaneaza conflictul, poruncind garzilor sa il duca pe Geum la banchetul organizat in cinstea copiilor saraci, la care se aflau chiar regele impreuna cu regina.
Copilul este insa alungat, dar gasit seara de rege plangand pe strazi. Geum ii spune regelui care este adevarata sa origine fara sa stie cu cine sta de vorba. Regele este si mai uimit sa o auda pe Dong Yi cum isi striga disperata fiul.
Regina isi da seama ca Hee Bin ascunde ceva in legatura cu boala Printului Mostenitor.Fiul fostului director al Biroului de Muzica e hotarat sa o rapeasca pe Consoarta Sukwon in timpul noptii,dar tatal lui ii spuse ca a innebunit de tot,caci desi regele a alungat-o,ea este inca femeia sa si ca o sa-l rapeasca el :))). Invatatorul lui Geum ii spune Consoartei despre capacitatea lui Geum de a invata,in vreme ce regele, deghizat din nou in om obisnuit, se intalneste din nou cu fiul sau, pe care il invata tot felul de ghidusii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!