vineri, 19 iulie 2013

Dong Yi-ep.47

Mai intai,aceasta este a 100-a postare,un motiv de mica bucurie si mandrie personala.
Dar,un nefericit eveniment a avut loc;ati citit in postarea anterioara faptul ca pisica Danielei a murit,de aceea am schimbat culoarea blogului pt.o saptamana,poate o luna.
Si acum sa revenim la ceea ce trebuie sa fac,adica sa scriu rezumatul pentru episodul 47 din drama istorica coreeana Dong Yi,cel ce va fi difuzat luni,22.07.2013.Pentru vizionare online,click aici.


Regele o promoveaza pe Dong Yi la rangul de Consoarta de rangul doi (Sukyi) de la cel de patru (Sukwon) si ii acorda fiului sau titlul de Yeon Ing. Consoarta Hee Bin este socata sa ii vada pe Dong Yi si pe fiul ei din nou la palat si regreta ca nu a ucis-o cu sase ani in urma. Regina, in schimb, este foarte bucuroasa de revenirea Consoartei, pe care o intampina personal. Micul Geum o impresioneaza, in plus, prin inteligenta sa.

Regele se deghizeaza din nou intr-un nobil obisnuit (ofiter de la prefectura) si se duce la micul Geum pentru a vorbi cu el, la fel cum facuse si cu “Poongsan” in trecut, pana ca ea sa afle ca el este regele. Dong Yi le strica jocul, iar baiatul, afland ca fusese pacalit, fuge rusinat ca s-a purtat in mod nerespectuos fata de Majestatea sa si se ascunde in spatele unui arbust. Parintii lui il gasesc si il linistesc.

La ceremonia inchinata intoarcerii lui Dong Yi are loc un schimb de replici foarte taioase intre aceasta si Consoarta Hee Bin. Dong Yi ii reproseaza rivalei sale ca acuzat-o pe nedrept ca este nelegiuita, in conditiile in care principala vinovata pentru moartea nevinovatilor membrii ai Fratiei era chiar ea. Printul mostenitor se poarta foarte prietenos cu printul Geum si ii recomanda carti din bibiloteca, insa este uimit sa vada cat de istet si de citit era deja fratele sau.


Consoarta Sukui (Dong Yi) este hotarata sa il ia ca profesor particular pentru Geum pe maestrul Kim Goo-Seon, care insa nu accepta sa aiba discipoli din mediul politic, asa ca il lasa pe fiul ei sa isi castige singur acceptul profesorului si pleaca de la casa aceluia. Dong Yi il roaga pe Geum sa se prefaca ca nu stie "Studiile Elementare" in prima lui zi de mers la studii la Academie. Regina reuseste sa afle de la asistenta medicala a Printului mostenitor care ii prepara leacurile care era boala de care suferea acela.

Jang Hee Jae observa ca micul print Yeon Ing adormea la orele de studiu, ii spune Consoartei Hee Bin si amandoi se pun de acord sa il denigreze pe baiat raspandind vestea ca era lenes, pentru a se asigura astfel ca printul mostenitor nu va pierde tronul daca se va afla de boala sa. La examenul semestrial de la academie participa si regele si toti raman muti de uimire sa vada ca printul Yeon Ing stia pe dinafara “Marea Invatatura”si"Doctrina Caii de Mijloc". Consoarta Hee Bin are o adevarata criza de nervi simtind ca tronul Printului mostenitor este amenintat.


Starea de sanatate a reginei se inrautateste. Ea ii spune Consoartei Sukyi ca exista posibilitatea ca actualul Print mostenitor sa nu mai urce pe tron si o intreaba daca va fi capabila sa il sprijine pe printul Yeon Ing sa ajunga rege,nespunandu-i motivul pentru care este necesara o astfel de masura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!