joi, 25 iulie 2013

Dong Yi-ep.50-51

Episodul de azi,25.07.2013 si episodul de maine,26.07.2013
Vizionare online Dong Yi ep.50 aici,ep.51 aici

Inainte de a muri, Inhyeon cu ultimele puteri, ii spune sotului sau ca viitoarea Regina trebuie sa fie Consoarta Sukyi deoarece numai in acest caz, printul mostenitor si Yeong Ing vor fi in siguranta.
Capitala este in doliu, toata lumea plange moartea Reginei numai Jang Hee Jae impreuna cu mama sa se bucura si rad crezand ca odata cu disparitia ei au reusit sa scape de toate problemele.

Apare in peisaj gruparea Soron al carei conducator este Im Sang Hyun. Acesta ii acorda sprijinul Consoartei Hee Bin pentru a fi reinstalata ca Regina. Aceasta grupare facea parte din Factiunea Seoin, cea care era de partea Reginei Inhyeon. Consoarta Hee Bin jubileaza de fericire deoarece se gandeste ca toti membrii ce o sprijineau pe Inhyeon acum vor da inapoi la aflarea vestii ca gruparea Soron o sustine pe ea.

Cheon-soo afla ca femeia-saman pe care a folosit-o Jang Hee Jae pentru a face un ritual de magie neagra impotriva Reginei, a fost dusa la poalele Muntelui Chungam iar Doamna Jung are confirmarea ca pumnalul gasit la locul de unde fusese rapita asistenta apartine intr-adevar lui Jang Hee Jae.

Prietenia dintre cei doi printi devine tot mai trainica spre nemultumirea Consoartei Hee Bin care ii tine o adevarata teorie fiului sau in care ii descrie pe cei doi, Dong Yi si Yeong Ing, ca fiind dusmanii lor si ca atare, pe viitor ar trebui sa stea departe de ei. Dar fiind mult prea preocupata sa ii denigreze pe cei doi, isi da prea tarziu seama ca a scapat cateva vorbe despre starea tanarului print mostenitor. Acesta neobtinand de la mama sa niciun raspuns concret in legatura cu acest subiect il roaga pe fratele lui mai mic sa il ajute sa afle despre ce este vorba.

In timp ce Geum ii povestea despre cum isi petrecea timpul in compania printului mostenitor, Dong Yi isi da seama de prietenia ce ii leaga pe acesti doi copii si astfel decide sa ii ofere o ultima sansa Consoartei Hee Bin. Nu isi pierde indemanarea de a se furisa pe ascuns si ii face o vizita secreta acesteia pentru a-i inmana dovezile ce il incriminau pe Jang Hee Jae in cazul ritualului de magie neagra. Acest gest plus vorbele lui Dong Yi o lasa extrem de nedumerita pe Hee Bin nestiind daca sa creada sau nu in sinceritatea ei.

Ministrii, in frunte cu Im Sang Hyun il preseaza pe Rege cu numirea unei noi Regine, iar dupa parerea lor aceasta ar trebui sa fie mama printului mostenitor si anume Consoarta Hee Bin.
Dar Regele are alte planuri. Acesta o avanseaza pe Dong Yi la acelasi rang pe care il detinea si Consoarta Hui,acela de Bin(Este cel mai mare rang pe care il poate detine o consoarta,insa nu este vorba de rangul de regina.Cele care sunt numite consoarte regale nu sunt,deci,regine),insa poruncise ca pana la numirea ei oficiala nimeni sa nu sufle o vorba despre acest lucru. Dar cum peretii au ochi si urechi, bineinteles ca secretul nu poate fi pastrat iar Jang Mu-Yeol afland despre avansarea Consoartei Sukyi isi da seama ca intentia Regelui era de a o instala pe tronul Reginei. Din acest motiv decide ca este vremea sa schimbe tabara si ii face o vizita Comandantului Seo pentru a-l informa ca asistenta pe care o cauta se afla in custodia lui.

Jang Hee Jae vazandu-l pe Mu-Yeol stand de vorba cu oamenii Comandantului Seo si apoi zarind-o pe asistenta, realizeaza ca acesta i-a tradat. Furios din cale afara, da repede fuga la sora sa pentru a-i da raportul si pentru a-si varsa veninul asupra lui Dong Yi pe care o banuia ca este in spatele „complotului” impotriva Consoartei Hee Bin.
Hee Bin fiind agitata de catre fratele sau si mai apoi afland de decizia Regelui de a o avansa pe Dong Yi in vederea instalarii ei ca Regina, ii face acesteia o vizita.


Hee Bin ii spune Consoartei Sukyi ca accepta propunerea ei, dar ca va apara pozitia Printului mostenitor pana la final si ca o va face sa ingenuncheze in cele din urma in fata ei indiferent de mijloace. Ea ii inapoiaza apoi obiectele folosite de vrajitoare in ritualul impotriva reginei.

In Palatul de Rasarit este mare valva din cauza unui intrus care se strecurase si luase din cartile destinate educatiei Printului mostenitor. Cartea cautata este descoperita la printul Yeong Ing,desi nu el a luat cartea. Maestrul Woon Hak ii ia apararea copilului, iar acesta refuza sa marturiseasca unde se afla in momentul in care cartea disparuse, pentru ca ii facuse o promisiune fratelui sau, aceea de a nu dezvalui problemele de sanatate cu care acela se confrunta.

Sukyi este convinsa ca fiului sau i se insceneaza ceva si are dreptate: Jang Hee-jae se afla in spatele povestii, sperand sa castige timp in privinta asistentei si a cazului de magie neagra.Capitanul Seo si Cheon-soo isi dau seama de acest lucru si sunt revoltati, iar capitanul este convins ca acesta e doar inceputul pentru cat va trebui sa indure micul print.

Printul mostenitor il gaseste pe fratele sau plangand si, impresionat de devotamentul acestuia, ii spune regelui ca el ii daduse personal cartile sa le citeasca. Furios ca sfetnicii cer pedepsirea lui Yeong Ing, regele anunta decretul prin care o numeste pe Sukyi Consoarta regala de rangul I. Disperata, Sukyi ii cere in zadar regelui sa nu se pripeasca sa ia o asemenea decizie. Acesta este insa ferm convins ca daca nu ar proceda astfel, ambii printi ar avea de suferit. Capitanul Seo, Cheon-soo si Shim Woon-taek o sfatuiesc sa accepte decizia regelui.


Ingrijorati ca numirea lui Sukyi ca regina va atrage denuntarea bolii Printului mostenitor, Hee Bin si fratele ei sunt hotarati sa faca tot posibilul pentru a-i elimina pe Consoarta si pe printul Yeong Ing. Cei doi printi sunt mai apropiati ca niciodata si pleaca din Palat pentru a se juca in randul oamenilor obisnuiti, in timp ce insotitoarele ii cauta disperate. Printul mostenitor este insa victima unei altercatii si este inchis la Biroul de politie, iar Yeong Ing se duce dupa ajutoare, cautandu-l in primul rand pe maestrul sau.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!