vineri, 2 august 2013

Dong Yi-ep.56

                                               Episodul de vineri,02.08.2013
Dong Yi si regina
Noua Regina primeste o lectie de purtare de la Dong Yi. Pe cand incerca sa ii fluture pe sub nas superioritatea pozitiei sale sociale, Regina face cunostinta cu intelepciunea si calmul femeii pe care o credea rivala sa(se pune ea cu Poongsan al nostru). Dong Yi ii explica faptul ca de acum inainte va trebui sa discearna ce este adevarat si ce este fals din toate zvonurile care circula in interiorul Palatului deoarece in caz contrar curtea interioara, guvernul si chiar intreaga natiunea vor fi destabilizate.
Cand Dong Yi iese din apartamentele reginei,apare Jang Mu Yeol pe care il intreaba daca regina este noul cuib unde s-a aciuat...De asemenea il avertizeaza spunandu-i ca un copac cu radacini slabe va fi doborat la cea mai mica adiere de vant,la care acesta ii raspunde ca nu crede ca vantul se indreapta spre el.
Regele incearca sa se opune casatoriei,insa regina ii spune ca daca el se va opune,autoritatea ei ca regina va scadea si ca nu va putea conduce Curtea interna.
Si la Biroul de investigatii se discuta despre acest subiect.Eun Geum si Shin Bee se plang de acest fapt,spunand ca noua regina nu e recunoscatoare pentru faptul ca Dong Yi nu a acceptat pozitia ei.                                            


                                                Episodul online aici

Dong Yi 
Dong Yi il roaga pe sotul sau sa nu intervina pentru a opri casatoria micutului si sa o lase pe ea sa rezolve aceasta problema.
Primul lucru pe agenda „strengarului Poongsan”, care revine in actiune cu noi planuri nastrusnice, este sa ii aduca la cunostinta Reginei ca este de acord ca printul sa se casatoreasca dar alegerea miresei este datoria sa, ca mama, mai ales ca asa este obiceiul la Palat. Responsabilitatea alegerii unei candidate potrivite o are Regina doar in cazul in care cel care se casatoreste este printul mostenitor dar nu se extinde si asupra celorlalti Printi.
Asadar incepe „vanatoarea” de mirese. Dong Yi primeste propuneri peste propuneri dar niciuna din fete, cat si familiile din care faceau parte acestea, nu sunt pe placul ei. Cei din gruparea Soron trag concluzia ca planul pe care il are in vedere Consoarta Suk Bin prin alegerea miresei este acela de a se alia cu cineva influent care o va putea sprijini atat pe ea cat si pe Yeong Ing.
Suh Jong Jae
Apare in scena Suh Jong-Jae, un fost elev al maestrului Woon Hak, la randul lui fiind un profesor intelept si apreciat.Acesta a trecut examenul civil,insa cum nu era interesat de politica,a ales sa predea.Jong-Jae de cum il vede pe Yeong Ing isi da seama de intelepciunea acestuia si il intelege pe Woon Hak de ce nu si-a urmat propriul sfat si anume sa stea departe de Palat si de politica.Fata lui Jong Jae
Urmatoarea faza a planului Consoartei „strengarite” este de a-i induce in eroare pe membrii gruparii Soron. Aceasta ii face o vizita fostului comisar Park Dong-Ju, un personaj marcant si extrem de influent. Micul gest al consoartei pune paie pe foc in mintea ministrilor ce deja se gandesc la un plan de a contraataca. Vine si lovitura de gratie: de fapt Dong Yi dorea sa il casatoreasca pe fiul ei cu fata profesorului ce ii instruia pe fii fostului comisar, acesta fiind nimeni altul decat Suh Jong-Jae. Din nou gruparea Soron este in alerta pentru ca alegerea facuta de Dong Yi avea la baza o superstitie veche pe care daca o ignorau puteau sa riste ca poporul sa se revolte si sa creada intr-adevar ca Yeong Ing va deveni Rege.Cheon Soo spunandu-i lui Mu Yeol ce sa faca
Au loc atentate la adresa lui Jang Mu Yeol, dar de fiecare data agresorul reuseste sa fuga. Numai ca intr-o seara atacatorul foloseste tactica „dezbina si cucereste” astfel il indeparteaza pe Mu Yeol de insotitorii sai si isi arata adevarata fata. Era chiar Cheon-soo. Acesta ii aduce lui Mu Yeol la cunostinta ca are in posesie anumite documente ce dovedesc faptul ca reputatia de om integru si cinstit pe care o raspandeste imprejur nu este chiar atat de curata si nepatata. Captandu-i in acest mod atentia, il instruieste in legatura cu urmatoarea miscare pe care trebuia sa o faca in folosul micului print.Regele ce o ameninta pe Suk Bin cu o nunta mareee
Datorita interventiei lui Jang Mu Yeol,se ia decizia ca Yeong Ing sa ramana la Palat chiar si dupa casatorie. Acest lucru il bucura foarte mult pe Rege care deja o „ameninta” pe Dong Yi ca are de gand sa organizeze o nunta mare si sa nu care cumva sa indrazneasca sa il opreasca.
Majestatea Sa o face pe Dong Yi sa recunoasca faptul ca pentru a fi in deplina siguranta si printul Yeong Ing va trebui sa devina Rege mai ales ca cei doi printi sunt priviti de catre cele doua factiuni rivale ca niste simple instrumente folosite in vederea obtinerii puterii.
Geum se casatoreste...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!