vineri, 1 iulie 2016

#tema_TIC: Excursia cu clasa

Aparent, acest blog nu există degeaba(cum crezusem eu inițial, atunci când l-am făcut prin 2010), întrucât ultimele postări constituie material pentru nota la TIC. Ceea ce într-un fel mă bucură. Nu se întâmplă în fiecare zi să îmi placă temele primite de la școală.
Acum eu trebuie să țin la curent populația cu activitatea mea școlară, care de la ultimele postări(toate legate de teza la informatică) a cuprins o excursie.

Această excursie a fost una extrem de diferită față de celelalte la care am participat vreodată. Adică nu este ceva obișnuit să mergi cu clasa, 3 mame, un bunic și niciun profesor la plimbare vreo 3-4 zile prin Brașov. Și datorită acestui fapt am avut parte de o lipsă totală de restricții. Nu tu oră de culcare, fiecare dormea unde dorea, mâncarea ne-o făceam noi. Acum unii se vor întreba unde sunt profesorii când e nevoie de ei să țină în frâu o hoardă de adolescenți? Nu că nu ne-ar fi plăcut cu profesori, pentru că așa și părinții ar fi avut mai mare încredere să ne lase să plecăm. Din păcate a avut loc accidentul acela cu copiii din Iași în care s-a răsturnat autobuzul și vă puteți imagina că direcțiunea nu dorea să își asume riscuri. Deci profesorului însoțitor i s-a interzis să ne mai dădăcească.
Banii erau deja dați și am impresia că nu era deloc sigură posibilitatea să îi primim înapoi, plus că ne doream foarte tare să mergem, deci am convins(a se citi implorat cu bocete și lacrimi) 4 părinți miloși să își asume responsabilitatea pentru o ceată de elevi.


Și ne-am tot dus, și am tot mers, vreo 300 și ceva de km mai precis, iar în prima seară am pornit tradiția de jucat Killer, care a continuat în fiecare zi și de regulă ținea până la 3 noaptea. Nu știu de ce, dar am ținut să fac o noapte albă în acea excursie și am reușit în ultima noapte în care am rămas acolo, deși nu e ca și cum m-am culcat în restul serilor mai devreme de 4 noaptea. Cu așa program, am dormit 9 ore în 3 zile. Nici ceilalți nu erau mai breji, și așa se explică tăcerile mormântale din autobuz, când toți încercau să recupereze ce pierduseră noaptea precedentă. Desigur, diferență uriașă față de prima zi în care veneam veseli și cântam pe toate manelele cunoscute de omenire.
În ciuda lipsei de somn, am vizitat destul de multe locuri, cum ar fi Canionul Șapte Scări, Piața Sfatului, Prima Școală Românească, Cetatea Râșnov, Castelul Bran, Castelul Peleș și Lacul Sfânta Ana. Din păcate nu a fost timp și de un Castel Pelișor, pe care aș fi dorit să îl vizitez foarte mult; am un anume interes față de Casa Regală.

Desigur, de la această excursie mult-așteptată nu avea cum să lipsească grătarul, așa că pe la 1 noaptea s-au apucat băieții de treabă. Când s-a aflat ulterior că jumătate din clasă habar n-avea că a fost un grătar în seara precedentă, s-a mai făcut unul. Tot pe la 1. 
Interesant de observat în poza din dreapta cum lângă ustensilele necesare mâncatului aproape fiecare avea și telefonul cu el. Zici că suntem la cantina săracilor.Excursia asta a fost, din punctul meu de vedere, un succes total. În primul rând, nimeni nu a pățit nimic; de fapt mamele+bunicul au zis că am fost extrem de cuminți și că nu am fi făcut nimic ieșit din comun care să îi facă să le pară rău că și-au asumat responsabilitatea pentru noi. Eu încă râd isteric gândindu-mă că de fiecare dată când voiam să ies din cameră pe terasă, ieșeam pe fereastră, pe motiv că ieșitul pe ușă ca oamenii normali ar fi demodat.
În al doilea rând, am menționat cumva lipsa de restricții?
Și, cel mai important, am legat prietenii cum nu legasem tot anul. Prietenii ce sper să dureze(sper să nu vadă doamna de română chestia asta, că mă pune și pe mine să fac rocadă).
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru că toate comentariile necesită aprobare este posibil ca ele să nu apară pe blog imediat. Nu este nevoie să lăsați un comentariu de mai multe ori. Vă mulțumim!